Steun de lokale ondernemers van Schuytgraaf

19 maart 2020In deze bijzondere tijd weten Schuytgraafbewoners de weg naar Albert Heijn prima te vinden. Echter zijn er nog meer ondernemers in de wijk die het juist in deze tijd heel moeilijk hebben. Het is niet meer toegestaan om eten te nuttigen in eetgelegenheden waardoor met name De Buitenplaats, Food and More Schuytgraaf, Kwalitaria, Gelateria Gusto en FortVier het momenteel zwaar hebben.

Food and More Schuytgraaf

Het is niet mogelijk om eten te nuttigen bij Food and More Schuytgraaf. het is wel mogelijk om af te halen en ook bezorging is een optie. ‘Op dit moment is vanwege de huidige situatie van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 19.00 uur contactloos afhalen mogelijk. Contactloos bezorgen kan elke dag tussen 17.00 en 19.00 uur. Lunch bezorgen is in overleg ook mogelijk. Berichten mogen via de website, Facebook of bel ons 026-3828854′ aldus de eigenaar Bas Hogenkamp. Het menu/bezorgmenu is te vinden op deze pagina en op de website van Food and More Schuytgraaf, onder Nieuws.

‘Als startende onderneming kunnen we juist nu uw steun goed gebruiken.’ geef Bas aan. ‘We hebben daarom een extra actie bedacht. Koop nu een cadeaubon, deze kan in betere tijden besteed worden. Bij aankoop van een cadeaubon van minimaal € 25,- krijgt u van ons, zolang de voorraad strekt, een fles wijn naar keuze gratis. Deze kunnen beide contactloos afgehaald worden’.

Kwalitaria Delifrance Schuytgraaf

Ook bij Kwalitaria is het niet meer toegestaan eten of drinken te nuttigen. ‘Vier dagen geleden werd om half zes bekend gemaakt dat de horeca om 18.00 uur moest sluiten. Dat was heel heftig. We wisten toen nog niet wat dit voor ons precies in zou houden. Gelukkig blijkt nu dat zowel afhalen als bezorgen gewoon door mag gaan.’ geeft de eigenaar Guido Zonnenberg aan. ‘Het scheelt dat dit nog door mag lopen, maar dat de horeca zelf dicht moest is wel een klap. We missen de mensen die kwamen voor koffie, een broodje of een lekkere maaltijd.’

Er zijn maatregelen genomen om contact zo veel mogelijk te voorkomen. Zo werken de medewerkers van Kwalitaria met aangepaste regels, zoals contactloos bezorgen en afstand houden bij afhalen. De bezorgers bellen aan en zetten de bestelling voor de deur. ‘Helaas werd er ook nog eens een cyberaanval op thuisbezorgd.nl gepleegd. Hierdoor was het ook lastiger om bestellingen te plaatsen. Je kunt ook rechtstreeks op www.kwalitaria.nl/schuytgraaf bestellen. We vragen wel om begrip als de bestelling later is, want we moeten nu even roeien met de riemen die we hebben’ aldus Guido.

FortVier Schuytgraaf

De nieuwste aanwinst van Schuytgraaf heeft een uniek concept bedacht in deze tijd: FortVier Hier Thuis. ‘Wij bezorgen een FortVier 4-gangen proeverij met bijpassende wijnen van onze kaart graag bij u thuis. Dat is gezellig en lekker thuis eten én u steunt ons als lokale ondernemer’ geeft Vivian van Trienen van FortVier aan. ‘Onze chef heeft een FortVier 4-gangen proeverij samengesteld. De proeverij wordt koud geleverd, dus thuis nog af te maken! Inclusief complete instructie, zo kun je nooit falen. De bestelling wordt bezorgd tussen 15:00 en 19:00 uur. Woont u buiten Schuytgraaf? Dan kunt u uw bestelling op komen halen.’ Het bestellen kan vanaf vrijdag 20 maart via de website. Wil je morgen al genieten van de proeverij, bel dan vandaag vóór 20.00 uur naar 026-3050015. De proeverij is te bezorgen op donderdag, vrijdag en zaterdag en kost € 29,50 per persoon.

Domino’s Pizza

‘Het nuttigen ter plekke is momenteel niet toegestaan.’ geeft Berrie Bunthof namens Team Domino’s Schuytgraaf aan. ‘Wij zijn momenteel open voor het afhalen en het laten bezorgen van onze producten. Wij werken met contactloze afhaal en bezorg mogelijkheden, dit zodat we onze klanten en ons personeel zo goed mogelijk beschermen. Voor de actuele openingstijden en het productaanbod verwijzen we de consument graag door naar www.dominos.nl zodat bij voorkeur daar ook de bestelling kan worden gedaan. Via onze website kunnen de klanten kiezen voor contactloze bestellingen en alvast online betalen. Dit online (of in de winkel via pin) betalen vermindert de contact momenten aanzienlijk’.

Gelateria Gusto

Helaas zijn er ook ondernemers die de deuren volledig dicht houden zolang het RIVM dat voorschrijft. ‘Na heel veen denken hebben wij als team van Gelateria Gusto tóch besloten om de ijssalon tijdelijk te sluiten. De gezondheid van onze bezoekers en natuurlijk onze medewerkers staat boven het nuttigen van een lekker ijsje’ is te lezen op de facebookpagina van Gelateria Gusto.

De Buitenplaats

Het lunchcafe in De Buitenplaats is gesloten gedurende de aanwijzingen van de overheid. Channah Schönthaler geeft aan: ‘Wij zijn helaas helemaal gesloten, ook al onze cliënten zitten thuis. De dieren worden verzorgt door ons en de vrijwilligers. Men is welkom op het terrein maar er wordt wel met klem gevraagd dat iedereen zich aan de regels van het RIVM houdt en dus afstand houdt van elkaar’.

 


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen