Wijkvereniging inSchuytgraaf

Wijkvereniging inSchuytgraaf bestaat uit een enthousiast bestuur van acht personen en heeft inmiddels meer dan 350 leden. Wij hebben ons als doel gesteld om voor alle bewoners in Schuytgraaf leuke activiteiten te organiseren, waarbij het verhogen van leefplezier door bevorderen van onderling sociaal contact centraal staat.  Zo heb je vast al eens deelgenomen aan bijvoorbeeld onze jaarlijkse zoektocht naar paaseieren, het gezellige wijkfeest, de spannende bingo of pubquiz en de jaarlijkse sinterklaasintocht, kerstfair en kerstboomverbranding?

De wijkvereniging bestaat enkel uit vrijwilligers. Het bestuur komt elke maand bij elkaar om nieuwe activiteiten te bedenken en voortgang van geplande activiteiten te borgen. Elk bestuurslid heeft de leiding over één of meerdere activiteiten en stelt zijn eigen werkgroep van vrijwilligers samen om betreffende activiteit voor te bereiden.

Wordt je ook lid van de wijkvereniging inSchuytgraaf?

Een vereniging kan subsidie voor evenementen aanvragen bij de gemeente, wanneer deze voldoende draagvlak uit de wijk heeft. Als je lid wordt van de wijkvereniging, draag je bij aan ons bestaansrecht en blijven wij superleuke activiteiten voor jullie organiseren!  Wij vragen slechts een kleine jaarlijkse bijdrage van EUR 12,- per huishouden. Daarvoor krijg je voor het hele gezin aantrekkelijke kortingen; van consumptiebonnen tot gratis deelname aan normaliter betaalde evenementen! Daarnaast schrijven wij enkele malen per jaar een leuke nieuwsbrief voor onze leden, met daarin updates van het bestuur, maar ook alle toekomstige activiteiten en aangekondigd ledenvoordeel.

Ga snel naar www.inSchuytgraaf.nl/word-lid en wordt lid!

Wordt je ook vrijwilliger van wijkvereniging inSchuytgraaf?

Zonder leden kunnen wij niet bestaan, maar ook niet zonder vrijwilligers!

Wij kennen drie soorten vrijwilligers:

  • Bestuursleden
  • Werkgroep vrijwilligers
  • Hulp-op-de-dag-vrijwilligers

Als bestuurslid heb je een grote rol het ontplooien van activiteiten, maar ook – de titel verraad het al – een bestuursmatige functie zoals voorzitter, secretaris, penningmeester of algemeen lid. Wij komen elke maand bij elkaar, bedenken en onderhouden de activiteitenkalender, hebben ieder leiding over één of meerdere activiteiten, maar houden ons ook bezig met marketing, content voor de website, overzicht van financiën, schrijven van nieuwsbrieven en onderhouden contact met de gemeente. We zijn allen gezellig, superenthousiast en ambitieus, en maken handig gebruik van / respecteren elkaars talent! Wij proberen gezamenlijk de wijkvereniging meer op de kaart te zetten, dat is u in 2018 vast niet ontgaan!

Momenteel zoeken wij nog een algemeen bestuurslid om ons team te versterken.  Meld je aan bij wijkvereniging@inSchuytgraaf.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met (een deel van) het bestuur. Vertel ons je motivatie en misschien wel je talent en wij vertellen de mogelijkheden voor jou binnen ons bestuur.

Werkgroep vrijwilligers vinden het ook leuk iets voor de wijk te betekenen en om te organiseren, maar doen dat slechts één of sommigen zelfs enkele periodes per jaar en dragen geen eindverantwoordelijkheid. Een bestuurslid stelt per activiteit een nieuwe werkgroep samen, waar een aantal werkgroep-vrijwilligers (max 4) bij aansluiten. Zij komen in de twee maanden voorafgaand aan de activiteit 3-4 keer bij elkaar om de activiteit te organiseren. Het budget is bekend. Er worden leuke ideeën uitgewisseld, een actielijst gemaakt, taken worden verdeeld en ieder voor zich organiseert zijn of haar taken. In de laatste werkgroepbijeenkomst wordt meestal een draaiboek opgesteld, waarbij ook het aantal benodigde vrijwilligers bepaald wordt om de activiteit op die dag uit te kunnen voeren. In de meeste gevallen helpen deze vrijwilligers uit enthousiasme ook mee op de dag zelf.

Dan hebben we nog onze onmisbare Hulp-op-de-dag-vrijwilligers! Zij helpen ons op de dag zelf met de activiteiten. Dat kan zijn van opbouw tot afbouw, maar er zitten ook echte kersjes-op-de-taart tussen. Zo hebben we enkele fotografen die een enkele keer per jaar professionele foto’s maken voor onze marketingdoeleinden! Wil jij van jouw talent een hobby maken en ons helpen? Wil jij ons helpen om de steeds groter wordende activiteiten soepel te laten verlopen?

Hulp-op-de-dag-vrijwilligerswerk kost je slechts enkele uren per activiteit of per jaar, maar je krijgt er energie voor terug en ontmoet daarbij ook nog eens nieuwe mensen uit je wijk!

Mocht je ons willen helpen, welk type vrijwilliger dan ook, meld je dan aan bij wijkvereniging@inSchuytgraaf.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen