SchuytgraafSchoon

Schermafdruk 2016-02-13 20.03.46De werkgroep SchuytgraafSchoon is ontstaan naar aanleiding van de vele meldingen over zwerfafval op Facebook. Nadat een schone wijk een punt in het WijkActiePlan is geworden, hebben vijf bewoners deze werkgroep opgericht. De werkgroep organiseert vier keer per jaar een zwerfafval opruimdag. Op deze dag probeert de werkgroep zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om samen de wijk in te trekken en alles vrij te maken van zwerfafval. We starten altijd met een kopje koffie, thee of limonade. De werkgroep zorgt dat er voldoende grijpstokken, vuilniszakken en handschoenen beschikbaar zijn. Na anderhalf uur komen we weer bij elkaar en sluiten de actie af.

Wat moet je zelf meenemen?

  • We raden iedereen goede (waterdichte) schoenen aan te trekken. Je loopt veel door het gras en wadi’s om afval op te rapen.
  • Neem je afvalpas mee! Zo kan je onderweg gelijk je volle vuilniszak deponeren in de ondergrondse containers.
  • Neem ook je (buur)kinderen mee! We merken dat kinderen het heel leuk vinden om te doen! Naast dat het een sport voor ze is om als eerste dat blikje uit de stuiken te vissen, leren ze dat afval niet thuis hoort in de bosjes.

Wanneer is de volgende opruimactie?

We organiseren meerdere opruimdagen in het jaar. We kondigen deze aan via Facebook en staan in de wijkagenda, hou deze dus goed in de gaten!

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden over onze activiteiten of heb je vragen? Je kan ons bereiken op schoon@inSchuytgraaf.nl.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen