Over inSchuytgraaf

inSchuytgraaf bestaat uit verschillende vrijwilligersorganisaties (werkgroepen) uit de wijk. Via inSchuytgraaf zijn zij met elkaar verbonden en wordt er gecommuniceerd met de wijk. De website inSchuytgraaf.nl wordt beheerd door de communicatiewerkgroep van de wijk. De communicatiewerkgroep beheert ook de Muurkrant en maakt 6 keer per jaar het wijkblad Vierkrant inSchuytgraaf.

Waar komt inSchuytgraaf vandaan?

Vanuit het Wijkactieplan kwam de wens om alles over de wijk op één website te bundelen. Bewoners zien volgens hen door de bomen het bos niet meer. Veel facebookpagina’s, meerdere websites en twitteraccounts. Waar kan je als bewoner terecht voor alle informatie over de wijk?

Zo ontstond het idee om zoveel mogelijk sites te verenigen. De communicatiewerkgroep, de groep die ook de Vierkrant maakt, ging in overleg met de Wijkvereniging, het Wijkplatform en de gemeente Arnhem. Wijkvereniging en Wijkplatform waren meteen enthousiast. Deze samenwerking vroeg om een nieuwe naam. Niet zomaar een naam, maar een naam die staat voor alles wat er in de wijk gebeurt en is te doen: inSchuytgraaf
Zo is de nieuwe naam en de nieuwe website inSchuytgraaf.nl geboren en behoort de verwarring tot het verleden. De site van de gemeente, Schuytgraaf.nl dient een ander doel. Daarmee informeert de gemeente nieuwe en huidige bewoners over bouwplannen.

Ontwikkeling nieuw logo

Van de gemeente Arnhem is subsidie verstrekt voor dit project. Een nieuwe naam vraagt om een nieuw logo. De eerste stap was dus het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl en logo. Verschillende bureaus uit Schuytgraaf  zijn gevraagd om een offerte uit te brengen. Bert van Gorkum van Buronazessen heeft na een zorgvuldig selectieproces met zijn creativiteit een prachtig logo ontwikkeld.

‘Ooit heb ik de Vierkrant bedacht toen ik zelf in Schuytgraaf kwam wonen. Leuk dat ik dan nu ook min of meer de restyling ervan mag doen’, zegt Bert. ‘Ik ben gevraagd om vorm te geven aan de gekozen nieuwe naam: inSchuytgraaf. Uiteindelijk koos de werkgroep uit drie voorstellen een logo. Dit nieuwe kleurrijke logo voor de wijk zal de huisstijl vormen voor de werkgroepen, Vierkrant en de Wijkvereniging.’

De betekenis van het logo

Bert: ‘Natuurlijk staan wij met z’n allen ‘vierkant’ achter Schuytgraaf, de wijk bruist van wat er allemaal te beleven is, kijkend naar de uitknallende picto’s. Het logo bestaat uit kleuren die een aantal vlakken binnen Schuytgraaf vertegenwoordigen.’

Ontwikkeling van de website

Voor het bouwen van de website is ook een bedrijf uit Schuytgraaf gevonden. Koen Simons heeft de site gemaakt. Koen heeft kortgeleden met zijn vrouw een huis gekocht in de wijk. ‘Het leek mij een goed moment om Schuytgraaf beter te gaan leren kennen. Op de Facebookpagina ‘Bewoners Schuytgraaf’ zag ik een bericht met de vraag om hulp voor de nieuwe website. Met mijn bedrijf Next TI heb ik mij aangeboden om mee te denken over de website.’ zegt Koen.
‘Met de nieuwe website willen we duidelijk communiceren naar de bewoners. We brengen het nieuws en de activiteiten in beeld. Door de website mobiel toegankelijk te maken kan iedereen de website gemakkelijk raadplegen.’

De inhoud van inSchuytgraaf.nl

De oude website van de wijkvereniging, het wijkplatform en de website van de Vierkrant zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats is de nieuwe wijkbrede website inSchuytgraaf.nl gekomen, die alles brengt over Schuytgraaf. Nieuws, agenda, informatie.

De Wijkvereniging krijgt ook de naam inSchuytgraaf. Na enige discussie is besloten de naam Vierkrant te behouden, maar wel aan te laten sluiten bij inSchuytgraaf. Het heet dus ook nu Vierkrant inSchuytgraaf. Het logo is ook veranderd naar het nieuwe logo van de inSchuytgraaffamilie! En zo zien we het ook. We zijn een familie: wijkvereniging, werkgroepen en Vierkrant.

inSchuytgraaf staat open voor andere partijen uit de wijk om aan te sluiten zoals ONS, winkeliersvereniging, sportverenigingen of scholen.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen