Groenteschuyt


De wens van een aantal bewoners uit Schuytgraaf een moestuin te beginnen in de buurt, resulteerde in 2013 in de oprichting de van de vereniging Biologische buurtmoestuin De Groenteschuyt. Het complex is te vinden tussen zorgboerderij De Buitenplaats en de hulpwarmtecentrale van NUON.

De Groenteschuyt is opgedeeld in privétuintjes en een gezamenlijk deel waar we met z’n allen aan werken. Het doel is samenwerking te stimuleren, kennis te maken met buurtbewoners en niet te vergeten toe te werken naar een goede en lekkere oogst.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het gezamenlijke deel. Ervaring heeft geleerd dat het op de oude manier werken niet de meest praktische was en daar komt nu verandering in. Een deel van de leden is al druk bezig geweest. Er zijn tonnen zand en aarde verplaatst en de planten zijn tijdelijk ingekuild. Iedereen die zin heeft een keer mee te helpen is van harte welkom. We zijn regelmatig aanwezig, maar wil je zeker zijn dat je niet voor een ‘dicht’ hek staat, stuur dan een mailtje.

De Groenteschuyt is vrij toegankelijk, maar we vragen je wel uit de privétuintjes te blijven. Deze beginnen bij de slingerende hekjes aan weerzijde van de tuin. Het middendeel, daar waar de picknicktafel ook staat, kun je vrij bezichtigen. Vanzelfsprekend laat je de oogst hangen/liggen voor de leden.

Als het je leuk lijkt een moestuintje te hebben in de Groenteschuyt én actief wilt helpen in het gezamenlijke stuk, kun je ons het best bereiken per mail: groenteschuyt@inschuytgraaf.nl.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen