Sociaal Wijkteam Schuytgraaf/ElderveldVanaf 2015 zijn er in Arnhem wijkteams actief met ervaren coaches voor volwassen, jeugd en gezin. Ze geven steun en advies bij zorg, opvoeding, welzijn, werk en inkomen.

Gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, welzijn, werk en inkomen. Er verandert veel, ook in Arnhem. De gemeente Arnhem wil de ondersteuning sneller, beter en dichtbij huis leveren. Maar ook betaalbaar houden. Alleen samen kunnen we die uitdaging aan. Door de zorg en ondersteuning anders te organiseren. Dit gebeurt vanuit wijkteams, met coaches die u gemakkelijk kunt aanspreken. En door mensen te stimuleren om te kijken naar hun eigen mogelijkheden. Zo doen we het in Arnhem.

Wijkteams

Vanaf 2015 zijn in Arnhem de wijkteams actief. U kunt ze bijvoorbeeld tegenkomen in het wijkcentrum of op scholen. Als u een beroep wilt doen op hulp van de gemeente maakt u een afspraak met het wijkteam. Dat doen wij bij voorkeur bij u thuis. Bij de diverse onderwerpen waarover u informatie vindt op deze website treft u een link aan om zelf een afspraak te maken voor een keukentafelgesprek.

U kunt ook uw vraag stellen via het formulier. Voor overige vragen kunt u bellen met de klantenservice 088 – 226 00 00.

Wat kan het wijkteam voor u doen?

Hebt u voorzieningen of professionele hulp nodig? Voor uzelf of voor uw gezin? De coach van het wijkteam kijkt samen met u wat er precies aan de hand is en maakt samen met u een plan.
Wellicht kunnen vrienden, familie, bekenden of buren iets voor u doen. Als er professionele hulp nodig is, helpt uw coach om dit te regelen. U krijgt een vaste coach, die bij u thuis komt. Samen doen we er alles aan om te zorgen dat een probleem niet onnodig groot wordt.


Locatie

MFC Omnibus

088-2260000

www.zodoenwehetinarnhem.nl/contact

www.zodoenwehetinarnhem.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen