Het JongLerenHet JongLeren is een openbare basisschool in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf in Arnhem. Het JongLeren is gehuisvest, samen met de twee andere basisscholen Confetti en de Gazelle, in MFC Omnibus.

Waar wij voor staan

Op het JongLeren leren de kinderen al jong wie ze zijn en wat ze allemaal kunnen. Wij voelen ons verbonden met de uitgangspunten van de Essential School die gericht zijn op de totale ontwikkeling van een kind: naast cognitieve vaardigheden leert hij ook andere dingen die hij nodig heeft om zich zelfstandig te kunnen redden in de maatschappij.

Kinderen worden volgens dit concept continu uitgedaagd zelf te denken, oplossingen te zoeken en een onderzoekende houding aan te nemen. De leerlingen ervaren in het leerproces steeds waar hun capaciteiten liggen. Rekenen, lezen en taal leren de kinderen van hun leerkracht en van elkaar. Ook leren ze dan sociale vaardigheden op natuurlijke en gestructureerde wijze. Kinderen worden nieuwsgierige, creatieve mensen met zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en veel initiatieven.

Leren en atelierwerk

Elk kind is anders en elk kind leert ook alles. De kinderen werken het hele jaar door aan vijf thema’s. Elk jaar werken ze over geschiedenis, aardrijkskunde, techniek, cultuur en natuur. Alle leerlingen werken aan dezelfde doelen, maar het leerproces verschilt. We beginnen elke dag met lessen. Hierbij gaan we uit van wat het kind al kan en wat hij nodig heeft. De leerkracht heeft hierbij een leidende en sturende rol. Na de lessen gaan de kinderen aan de slag in ateliers. De leerkrachten ontwikkelen zelf allerlei activiteiten, proefjes, onderzoeken en spellen om de kinderen te helpen hun kennis toe te passen in de praktijk. Het ene kind leert graag uit een boek, een ander werkt liever met haar handen, een derde leert met vallen en opstaan. De leerkracht heeft in de ateliers een coachende, begeleidende, stimulerende rol. Ouders zijn welkom in de school. Ze dragen vaak bij aan de thema’s met ideeën, vakkennis, boeken, activiteiten, lessen en uitstapjes. De kinderen ronden het thema af met een fantastische presentatie en daarvoor staan de modernste middelen ter beschikking. Zo ontwikkelen ze ook de 21e-eeuwse vaardigheden. De hele school bruist dan. We zijn allemaal trots en voldaan!

Kom gerust eens een kijkje nemen!


Locatie

Pallas Atheneplein 2
6846 XA Arnhem

026-3890410

www.hetjongleren.eu

info@hetjongleren.eu

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen