Gymclub SchuytgraafIk ben begonnen met gymclub Schuytgraaf in 2008. Mijn zoon is hypermobiel en ik wilde hem wat vaardigheden aanleren, waardoor hij beter zou gaan bewegen. Toen dacht ik: er zijn vast nog meer kinderen die het leuk vinden om lekker te bewegen in allerlei situaties en zo zijn we nu ongeveer 500 kinderen en zeven jaar verder en is de gymclub uitgegroeid tot een begrip in Schuytgraaf.

Sporten is belangrijk voor iedereen, maar vooral als je jong bent kunt je snel en veel vaardigheden aanleren. Het is belangrijk dat kinderen zo veel mogelijk bewegen, daar hebben ze later in hun leven profijt van. Tijdens de les komen alle grondvormen van bewegen, zoals bijvoorbeeld rollen, duikelen, springen, klimmen en klauteren aan bod. Tevens is er ook veel ruimte voor spelontwikkeling.

Als leerkracht bewegingsonderwijs zie ik natuurlijk dagelijks de voordelen van bewegen. Het geeft plezier, uitdaging, leren herkennen en verleggen van je grenzen. De sociale functie van bewegen is erg groot, je leert spelenderwijs omgaan in groepen en daarin te functioneren, door bijvoorbeeld samen te werken met elkaar. Het is tevens zo dat kinderen die veel sporten, over het algemeen betere resultaten behalen op school. Een gezonde geest in een gezond lichaam, een win-win situatie dus.


Locatie

MFC De Salamander, ingang aan de zijkant (sportbedrijf)

026-3810732

www.gymclub-schuytgraaf.nl

info@gymclub-schuytgraaf.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen