De GazelleDe Gazelle is een dynamische basisschool die constant op zoek is naar verbeteringen. We spelen in op nieuwe ontwikkelingen en blijven op zoek naar hoe wij de kwaliteit van ons onderwijs kunnen verbeteren.

Uiteraard begeleiden wij onze leerlingen in het aanleren van basisvaardigheden zoals rekenen en taal, maar wij vinden ook het ontwikkelen van een onderzoekende en kritische leerhouding belangrijk. Dit alles in een cultuur waar we samen groeien, mede door onze kernwaarden: verantwoordelijkheid, respect, samen en veiligheid.
Samen met u zorgen we ervoor dat uw kind groeit en bloeit naar mogelijkheden.

Onderzoekend leren

Leren begint bij verwondering en wanneer het betekenis heeft. We stimuleren een nieuwsgierige houding zo veel mogelijk en dit vraagt om onderzoek. Tijdens thema’s volgen we de stappen van onderzoekend leren, gevormd door het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. Precies hoe échte onderzoekers ook werken. Dit uit zich ook in een onderzoekend en kritisch team.

Leren op maat

Het werkt stimulerend om te leren op niveau. Betekenisvol en zinvol leren is daarom een van onze missies. Waar mogelijk en relevant verrijken en compenseren we het onderwijsaanbod. Daarnaast ondersteunen we leerlingen met hiaten zoveel mogelijk. We bieden dus niet alleen ondersteuning aan de zwakke leerlingen, ook de sterke leerlingen moeten leren leren!

Zelfstandig werken en samen leren

Nieuwe leerstof wordt doelgericht aangeboden rondom de instructietafel. Vervolgens verwerken de leerlingen de leerstof zelfstandig. Omdat de leerlingen in heterogene groepjes zitten is er altijd wel een klasgenootje om te helpen. Wij stimuleren het samen leren en samen werken.

Talenten

Door onze manier van onderwijs komen er verschillende talenten bovendrijven bij de leerlingen. Wij geven hen de ruimte om dit op hun eigen manier te ontwikkelen. Op De Gazelle kijken we naar elkaars kwaliteiten en benoemen dit. We zorgen ervoor dat we bewust een diversiteit aan expressieve vakken aanbieden. Zo komt naast beeldende vorming, ook muziek, drama, dans, theater en digitale media aan bod.


Locatie

Pallas Athene Plein 2 (MFC Omnibus)

026-3831319

www.basisschool-de-gazelle.nl

info@basisschool-de-gazelle.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen