Lidl geopend in winkelcentrum Schuytgraaf

22 mei 2022Na maanden bouwen aan het tweede deel van het winkelcentrum Schuytgraaf was het zover. De uit Duitsland afkomstige supermarktketen Lidl opende daar op woensdag 18 mei 2022 een filiaal. De eerste paar dagen na de opening was er meteen een behoorlijke aanloop bij de nieuwe supermarkt. Er worden daar geen tabakswaren verkocht en er is een verschuiving naar gezondere producten volgens de supermarktketen. Ook zijn er zelfscankassa’s.

De opening

De ochtend van de opening was het al vroeg druk bij de ingang van de Lidl. Veel bezoekers wilden tot de eersten behoren. Niet alleen vanwege hun nieuwsgierigheid, maar ook de kans die één van hen maakte op één minuut gratis winkelen. Om daar kans op te maken moest men tussen 08:30 en 08:50 uur een lootje ophalen bij de ingang van het filiaal. Er was een gelukkige winnaar! Daarnaast kregen de eerste 100 bezoekers een bos bloemen. De overige klanten op de openingsdag kregen een big shopper tas.

De eerste indruk

Om een idee te krijgen van de eerste indruk spraken we met enkele klanten buiten de Lidl. Over het algemeen was men tevreden tot blij met de winkel. Men zag nog wat kleine dingetjes die na de opening (af)gemaakt moesten worden. “De medewerkers weten nog niet alles, maar zij zijn ook nieuw”. Dat zijn vanzelfsprekend kenmerken van een startende onderneming. Al met al was iedereen die we spraken blij met de komst van deze supermarkt in het winkelcentrum. Ook zodat Albert Heijn Driessen niet meer de enige supermarkt zou zijn in verband met keuzemogelijkheden. Hoewel er geen echte conclusie getrokken kan worden uit een klein onderzoek ter plaatse, leek de indruk positief te zijn. Twee bezoekers gaven aan in de toekomst niet meer wekelijks zoals voorheen naar winkelcentrum Elderveld te gaan.

Kruidvat in winkelcentrum Schuytgraaf

Op 22 maart opende al een filiaal van het Kruidvat zijn deuren in het winkelcentrum. Er zijn in deze winkel veel gezinsproducten te koop en zelfs speelgoed. Er lijkt een gestage aanloop van klanten te zijn sinds de opening. De ondervraagde personen waren over het algemeen positief over de winkel met zelfscankassa’s en behulpzaam personeel. Noemde één het een aanwinst voor het winkelcentrum, een ander gaf aan het een gezonde concurrentie te vinden voor de reeds aanwezige Etos. Weer een ander vond de winkel kleiner dan gehoopt en hij kon de boeken niet vinden. Ook hier geldt dat de reacties van de geïnterviewde mensen alleen een impressie geven. Het zijn er te weinig voor een representatief beeld.


Locatie

Fortunastraat 44
6846 XZ Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen