Haal gratis een zak compost op

19 april 2021Alle inwoners van Arnhem kunnen gratis een zak compost afhalen. Dus ook de bewoners van onze wijk.

Compost

Compost is een grondstof die bestaat uit plantaardige resten. Het bestaat over het algemeen uit niets anders dan de resten van planten die door de organismen in de bodem tot humus gemaakt zijn. In het geval van de compost waar we het hier over hebben, is deze gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Koffieprut, aardappelschillen, etensresten, uitgebloeide bloemen: een groot deel van ons afval vormt samen ons gft. Er worden bergen met organisch afval bij elkaar gelegd en deze worden bewerkt. Onder andere door de temperatuur te bepalen, door het vaak om te husselen, waardoor er ook zuurstof bij kan en door het te controleren.

Waar kun je compost voor gebruiken

Compost is op verschillende manieren nuttig voor de grond van een tuin. Het maakt niet uit welke soort grond men heeft, compost verbetert altijd de structuur. Het leven op de grond is daardoor veel actiever. Je kunt het ook gebruiken voor perkjes, parken en sportterreinen.

Compost afhalen

Ook dit jaar wil de gemeente haar inwoners weer graag bedanken dat dat ze hun gft-afval apart inzamelen. En dat ze op deze manier meehelpen aan duurzaam hergebruik ervan. Op vertoon van je afvalpas kun je vanaf maandag 19 april gratis een zak compost ophalen. Deze compost is van Arnhems gft gemaakt. Je kunt daarvoor terecht bij de Afvalbrengstations en bij de kringloopwinkel van 2Switch aan de Westervoortsedijk 120. Het dichtsbijzijnde Afvalbrengstation voor Schuytgraaf is dat aan de Overmaat 17 in Arnhem. Zo lang de voorraad strekt!

Locatie

afhaalbrengstation Arnhem-Zuid
De Overmaat 17
6831 AE Arnhem

www.gemeente.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen