Officiele opening schaaktafel Winkelcentrum Schuytgraaf

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Vrijdag 15 juli 10:00 uur - 11:00 uur (Toevoegen aan je agenda)

SWAO en Schaakvereniging De Toren Arnhem-Zuid

Gratis toegang

Winkelcentrum Schuytgraaf, tegenover IJssalon Gusto

http://schaakverenigingdetoren.nl

f.schonis@uopcmail.nlUINODIGING, u bent van harte welkom.

 

Op rijdag 15 juli wordt om 10:00 uur op het Winkelcentrum Schuytgraaf de eerste openbare schaaktafel in Arnhem geopend door de wethouder van Sport Bob Roelofs.

Openingspartij

Iedereen is welkom om aanwezig te zijn bij de opening en een kijkje te komen nemen. De openingspartij zal worden gespeeld door de Voorzitter en de Penningmeester van de Schaakvereniging De Toren. Zij zijn enthousiaste schaakliefhebbers en zij wilden hun enthousiasme voor dit eeuwenoude bordspel delen met de buurt.

Schaken

Schaken is razend populair, ook bij de jongere leeftijden. Het leuke is dat het door jong en oud gespeeld kan worden en dat het verbindt. Het brengt mensen van verschillende leeftijden en culturen bij elkaar, spelers communiceren via de taal van het schaakspel.
Iedereen kan plaatsnemen aan de tafel, met vaste zitplaatsen, dus stoelen zijn aanwezig. Je kunt je eigen schaakstukken meenemen, maar het is ook mogelijk om ze ter plekke te lenen, bij de ijssalon Gusto. Er is speciaal voor deze plek gekozen omdat het een buitenruimte is waar veel mensen van verschillende leeftijden samenkomen en langslopen, ze worden nu uitgenodigd om er een potje te spelen. Schaken is een sociaal en uitdagend spel, waarbij je je hersenen activeert.
“Deze openbare schaaktafel nodigt uit tot samenkomen en bezig te zijn met je hoofd, terwijl je lekker in de buitenlucht zit. Het is een toegankelijke sport die iedereen kan leren. Wij hopen dat er veel gebruik gemaakt wordt van de tafel en dat het mensen samenbrengt”. Dus wil je een potje schaken, daag dan iemand uit! Je kunt voor meer informatie contact opnemen met www.schaakverenigingdetoren.nl

Locatie schaaktafel

Locatie schaaktafel WC Schuytgraaf tussen de ijssalon Gusta en Slagerij De Haas.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen