Jenkins indrukwekkende Stabat Mater 23 oktober in Driel

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Zondag 23 oktober (2022) 14.30 - (Toevoegen aan je agenda)

Blije Kerken

Prijs: € 15

Maria Geboortekerk, Driel

www.blijekerkconcerten.nlDe Britse componist Karl Jenkins verbindt in het middeleeuwse gedicht Stabat Mater het verdriet van de moeder Maria om haar gekruisigde zoon met het leed en geweld in de wereld. De uitvoering betreft een bijzonder project van Blije Kerk Concerten Driel, die het initiatief hiertoe nam.  Al in het voorjaar is er een projectkoor gevormd, en zijn de repetities gestart met het Arnhems Symphonieorkest NOVA. Koor en orkest staan onder leiding van Ghassan Alaboud; de dirigent van NOVA.  Soliste is Shaza Hayek, afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus. Voorafgaand aan het concert geven twee deskundigen een korte toelichting op dit stuk, dat in 2007 werd gecomponeerd.

Karl Jenkins

Jenkins muziek is door de pakkende melodieën en de vaak aanwezige ritmische drive goed toegankelijk en hij weet een groot publiek aan te spreken. Zijn Adiemus voor Delta Airlines is alom bekend. Opmerkelijk bij de Stabat Mater is dat Jenkins zich liet inspireren door niet-westerse invloeden door het gebruik van toonladders, melodische motieven, ritmische versieringen uit het Midden-Oosten. Vanuit de westerse muziektraditie zijn er invloeden van de jazz en de musical- en popmuziek te herkennen.

Concert

U kunt de onbegrensde culturele en artistieke visie van Jenkins in dit imposante concert meebeleven op zondag 23 oktober in de Maria Geboortekerk in Driel (Kerkstraat 25); aanvang 14.30. De toegangsprijs: € 15; op www.blijekerkconcerten.nl vindt u de bestelwijze. Wanneer er nog plaats is zijn er ook kaarten aan de deur van de kerk te verkrijgen.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen