Club de Fado 7 mei in Driel

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Zondag 7 mei 14.30 - 16.30 (Toevoegen aan je agenda)

Blije Kerk Concerten Driel

Gratis toegang

Katholieke Kerk Driel, Kerkstraat 25, 6665CE Driel

http://www.blijekerkconcerten.nl

michelnas@hotmail.com

06-53938168


Het fadokwartet Quatro Ventos (Vier winden) onder leiding van de Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha presenteert 7 mei een gevarieerd chansonprogramma uit alle windstreken. Van de melancholie van het Franse chanson tot de passie van de ‘canzone Italian’ en de ‘saudade’ van de Portugese blues, de fado. Hierbij valt te denken aan nummers van o.a. Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting (Portugees vertaling van “The Shape of my hart) en Jacques Brel in een nieuw fado-jasje. Clube de fado richt de blik op verleden, heden en toekomst van de fado. De band speelt, naast het nieuwe repertoire, een selectie van – in hun oren – de mooiste fado’s ooit geschreven.
Het gevoel ‘saudade’ houdt voor de Portugezen een mengeling in van gevoelens van verlies, gemis, én verlangen en liefde. In het Nederlands wordt het vaak vertaald met heimwee, melancholie of weemoed.
De in Portugal geboren Emanuel Pessanha (*1955), die al 35 jaar in Nederland woont, vertolkt dit heimweegevoel, saudade, met passie. Hij is geboren op São Miguel, een van de eilanden van de Azoren. Sinds 1988 is Nijmegen zijn thuishaven geworden. Met zijn band Quatro Ventos brengt hij zijn saudadegevoel met veel warmte over op de belangrijkste podia van Nederland. Dit Blije Kerk concert is vrij toegankelijk; na afloop deurcollecte.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen