Elektrische fietsen te huur vanaf nieuwe eHUB in Schuytgraaf

21 juni 2020Snel op en neer naar het centrum of naar Arnhem-Zuid? Dat kan in Arnhem vanaf drie nieuwe eHUBs! Op deze plekken kun je met een app een elektrische fiets huren.

Wat is een eHUB?

Een HUB zelf is een vervoersknooppunt. Het is een schakel in je reis; ongeacht het vervoermiddel, je vertrekpunt of je eindbestemming. Een eHUB is dan weer een verzamelplek waar elektrische vervoermiddelen staan. Deze worden vaak als deelvervoermiddelen gebruikt. De duur en het moment van de huur bepaal je helemaal zelf. Zo kan iedereen, op elk moment van de dag, gebruik maken van een passend elektrisch vervoermiddel via een app. Het is een Europees project.

Pilot voor eHUB’s in Arnhem en Nijmegen

De organisatoren zijn geïnteresseerd in de meningen van ieder die de elektrische fietsen huurt, met welk doel dan ook. Het kan voor woon- of werkverkeer zijn, iets sociaals of zelfs een boodschap doen. Doel van de pilot in Arnhem is om te leren wat wel en niet werkt. In de komende twee jaar worden de vervoermiddelen uitgebreid. Daarnaast is de plaatsing van de eHUBs ook nog verder in te vullen.

De kosten voor de huur van de elektrische fiets

Voor het gebruik van de Urbee elektrische fiets betaal je 0,05 euro per minuut. Het starttarief is € 3,-. Er zijn geen verborgen kosten achteraf. Alleen de gebruikte minuten hoeven te worden betaald. Voor een hele dag huur dan zijn de kosten eenmalig € 15,-.

Ingeschatte voordelen

In Arnhem zijn drie nieuwe eHubs geplaatst op centrale vervoersknooppunten, zoals het Centraal Station en het Transferium Gelredome. Ook in Schuytgraaf is zo’n verzamelplek voor elektrische fietsen bij Station Zuid. Zo kan iedereen in Arnhem gebruikmaken van elektrisch vervoer. De HUB moet bijdragen aan een snelle en fijne reis. De organisatie wil de nadruk leggen op beleving: herkenbaarheid, informatie, tijdsbesparing en het klimaat. Het scheelt ook CO2-uitstoot!

Meer informatie is hier te vinden.


Locatie

Station Arnhem Zuid
6846 DX Arnhem

https://ehubarnhem.nl/

info@ehubarnhem.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen