Zelfoogsttuin Hof Bredelaar opent in Park Lingezegen

27 mei 2022Op 29 mei is de opening van Hof Bredelaar. Vanaf dat moment zijn zowel verse groente als fruit direct van het land verkrijgbaar. Park Lingezegen is hiermee uitgebreid met een zelfoogsttuin.

Biologische gewassen

Park Lingezegen ligt tussen Schuytgraaf en Elst. Daar werd begin van het jaar de tuin aangelegd. Tuinders Angelique van Doormalen en Floor van den Born zijn er de afgelopen maanden druk mee geweest. Zo hebben ze niet alleen biologische groenten en fruit, maar ook kruiden en bloemen geteeld. Sommige groente- en fruitsoorten laten nog even op zich wachten. Wel zijn de eerste gewassen rijp om te oogsten en staat er veel in bloei. Bijna alle oogstaandelen zijn verkocht. Dus nu is het een goed tijdstip voor de opening.

Feestelijke opening

Tussen 11.00 uur en 14.00 uur zijn bezoekers welkom na aanmelding. Vanaf 11.00 uur is de inloop bij Hof Bredelaar met een kop koffie of thee. Vervolgens start de officiële opening om 11.30 uur. Daarna kan er ook worden deelgenomen aan een rondleiding door de tuin. Rond 12.00 uur is er soep en kan men zelf broodjes maken boven een vuur. De band ‘Stone Hot Steel’ zorgt ondertussen voor de muzikale begeleiding. Voor de kinderen is er bovendien een zonnebloem-plant wedstrijd. Tenslotte is het openingsprogramma om 14.00 uur afgelopen.

Via deze link kun je je aanmelden!


Locatie

Hof Bredelaar
Park Lingezegen
Breedlersestraat
Elst

https://parklingezegen.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen