Straatnamen Bolderbuurt, Wilgenvliet en Schuyts Kwartier bekend

9 mei 2020Momenteel zijn er drie velden in aanbouw waar de aankomende jaren circa 840 woningen gebouwd worden. De straatnamencommissie van de gemeente Arnhem heeft jaren geleden de straten al bedacht voor deze velden en onlangs zijn ze ingetekend in het stratenplan van deze velden.

Bolderbuurt

In het zuiden van Schuytgraaf wordt gebouwd aan de Bolderbuurt. Deze straten hebben allemaal het thema wind. Een thema dat zeer toepasselijk is voor Schuytgraaf. Straatnamen als Noorderwind, Zuiderwind, Oostenwind en Westenwind zijn er te vinden, maar ook Mistral, Levanter en Buran zullen straks te vinden zijn in deze buurt.

Wilgenvliet

Aan de andere kant van de wijk verrijst de buurt Wilgenvliet. Het thema daar is type bruggen. Onder andere straten zoals Ophaalbrug, Tuibrug, Basculbrug en Hefbrug zijn te vinden in Wilgenvliet. De twee appartementencomplexen die gebouwd worden aan het water krijgen de straatnaam Klapbrug. Aanstaande donderdag 12 mei om 17.00 uur start de verkoop van Parkpaviljoen Wilgenvliet. Op woensdag 20 mei gaat de verkoop van fase 3 van deelplan De Blauwe Wilgen van start.

Schuyts Kwartier

Parallel aan het spoor wordt het nieuwste buurtje van Schuytgraaf ontwikkeld. Hier is gekozen voor het thema metalen. Bekende metalen zoals Goud, Zilver en Platinum zullen straatnamen zijn in het Schuyts Kwartier, maar ook minder bekende metaalsoorten zoals Fibula en Zirkonium zal verschijnen op de straatnaambordjes in dit buurtje.

Kaart van Schuytgraaf

Op onderstaande kaart van Schuytgraaf kan je zien waar deze drie buurtjes liggen.

 


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen