Schaats en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel_mg_7707bSTG Rijn IJssel is een schaats- en skeelertrainingsgroep die bestaat uit ongeveer vijftig leden uit de regio Arnhem. Van oktober tot en met maart wordt er door hen getraind op ijsbaan Nijmegen en van april t/m september op  de skeelerbaan op sportpark Schuytgraaf in Arnhem.

Kernactiviteit is dat er gezamenlijk wordt getraind. Dit gebeurt in twee niveaugroepen onder begeleiding van gediplomeerde trainers van binnen of buiten de vereniging. Daarnaast nemen we in groepjes deel aan schaats- en skeelertochten. Het is niet noodzakelijk om zowel aan de schaats- als de skeelertrainingen deel te nemen. Er zijn leden die alleen schaatsen of alleen skeeleren. Enkele van de leden nemen ook deel aan wedstrijden (daarvoor is een KNSB-licentie nodig).

Enkele keren per jaar wordt er door de activiteitencommissie een activiteit georganiseerd buiten de normale activiteiten om. Daarnaast verzorgt en onderhoudt  de club, met een groep vrijwilligers, de schaatsbaan van het sportpark Schuytgraaf. Als het genoeg vriest, zorgt de club ervoor dat de skeelerbaan wordt omgetoverd tot een heuse schaatsbaan. Van heinde en ver komen schaatsliefhebbers een baantje trekken op de schaatsbaan. Ook scholen in de beurt en andere organisaties worden uitgenodigd om van de schaatsbaan gebruik te maken. De baan is voor iedereen toegankelijk, leden van de club hebben gratis toegang.

Een eerste kennismaking met de club is voor zowel skeeleren als schaatsen altijd vrijblijvend. De club is op dit moment nog op zoek naar nieuwe leden, kom dus gerust een keer kijken.

Meer informatie vind je op www.stgrijnijssel.nl. Voor de skatebaan is de facebookpagina Skatebaan Schuytgraaf in het leven geroepen, als het gaat vriezen geeft deze pagina de meest actuele informatie.

2016-01-23-18-48-2820150913_143002img_0698


Locatie

Sportpark Schuytgraaf
Marasingel 251

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen