[Uitgesteld i.v.m. Coronamaatregelen] Bewoners bijeenkomst Kunstroute Schuytgraaf

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Donderdag 27 januari 19.30 - 21.30 (Toevoegen aan je agenda)

Productiehuis Plaatsmaken

Gratis toegang

De Omnibus
Pallas Atheneplein 2
6846 XB Arnhem
Schuytgraaf

0644514156

http://www.plaatsmaken.nl

fleur@plaatsmaken.nl*Update*

I.v.m. de huidige Coronamaatregelen is deze bijeenkomst uitgesteld tot een nader te bepalen moment. Houd onze wijkagenda goed in de gaten, wanneer de bijeenkomst plaats zal vinden.

————————————————————————————————————————————————————————————

 

Schuytgraaf krijgt haar eigen permanente kunstroute, verspreid over de wijk worden zeven nieuwe kunstwerken gerealiseerd. De kunstwerken reageren op de identiteit van Schuytgraaf, die volgens curator Fleur Junier bestaat uit het landschap, de geschiedenis en de jonge identiteit van Schuytgraaf. De Arnhemse curator is door Productiehuis Plaatsmaken aangetrokken, zij geeft de inhoud van de kunstroute vorm, waarin dialoog en verbinding met de omgeving en haar bewoners centraal staat.

 

Kunstenaars

Uit een longlist zijn inmiddels zeven beeldend kunstenaars uit de regio Arnhem-Nijmegen geselecteerd om een ontwerp te maken. De selectie is zorgvuldig gemaakt, door een commissie met bewoners van Schuytgraaf, afgevaardigden van de Gemeente Arnhem en beeldende kunst experts. Kunstenaars Larissa Esvelt, Arash Fakhim, Femke Herregraven, Susanne Khalil Yusef, Keiko Sato, Rob Voerman en ontwerpersduo Catalogtree zijn gekozen. In 2022 wordt bekend welke plannen definitief gerealiseerd worden en op welke locaties de kunstwerken komen. Ook zijn zeven schrijvers en dichters gevraagd in woord te reageren op Schuytgraaf, deze poëzieroute vormt onderdeel van de kunstroute.

 

Online kennismaking met kunstenaars

De komende maand kunnen bewoners online kennis maken met de kunstenaars. Elke twee weken worden er videoportretten op de websites www.plaatsmaken.nl, www.inSchuytgraaf.nl en www.Schuytgraaf.nl geplaatst. In de video’s stellen de kunstenaars zich voor en lichten ieder hun idee voor een kunstwerk toe.

 

Kennismakingsavond

Daarnaast nodigt Plaatsmaken bewoners van harte uit om deel te nemen aan een kennismakingsavond met de kunstenaars. Deze vindt plaats op 27 januari 2022 van 19.30-21.30 in De Omnibus, in het infocentrum, Pallas Atheneplein 2, Arnhem. Tijdens deze avond geeft het team van Plaatsmaken en Fleur Junier informatie over de inhoud en het tot stand komen van de beeldenroute. Ook zijn de kunstenaars aanwezig om hun voorstel voor een kunstwerk aan u toe te lichten. Er is ruimte voor gesprek en vragen.

Meld je aan via info@plaatsmaken.nl.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen