Chinees nieuwjaar op het Lorentz

25 januari 2020Het Lorentz Lyceum in Arnhem heeft gisteren de start van het Chinese nieuwe jaar gevierd. Leerlingen die het vak Chinees volgen, hebben Chinese nieuwjaarsliedjes gezongen. Ook is een leeuwendans opgevoerd. Deze traditionele dans is een belangrijk onderdeel van de viering van een Chinees nieuwjaar. Daarnaast hebben leerlingen, docenten en ouders workshops en presentaties gevolgd die allemaal in het teken van China stonden.

Het vak Chinees

Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiΓ«nteerde school voor tweetalig Γ©n Nederlandstalig havo, vwo en gymnasium. Leerlingen kunnen ook het vak Chinees kiezen. Naast de jaarlijkse viering van het Chinees nieuwjaar, organiseert de school diverse activiteiten en excursies die in het teken staan van China. Bovenbouwleerlingen van het vwo die het vak Chinees volgen, maken een studiereis naar China.

Verhuizing

Het huidige schoolgebouw staat aan de Groningensingel. Daar zal dit schooljaar nog les gegeven worden. Vanaf september 2020 zullen de leerlingen onderwijs volgen in een nieuw gebouw tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem Zuid. De internationale school in Arnhem, Rivers International School, maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Het nieuwe schoolgebouw komt vlakbij de internationale school te staan, waardoor de twee scholen in de nabije toekomst nog intensiever met elkaar kunnen samenwerken.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda
 • Zeskamp met Picknick

  Een gave zeskamp met een picknick erbij! Mis het niet...

 • Verrassingsspeurtocht

  Kom je meedoen met een leuke speurtocht met verschillende verrassingen?...

 • Schuytgraaf Botenrace

  Vier de zomer met de botenrace op De Schuytse Laak,...

 • Recreanten basketbal

  π‘¬π’‚π’ˆπ’π’†π’” 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕 π’Žπ’†π’• π’π’Šπ’†π’–π’˜π’† π‘«π’‚π’Žπ’†π’” 𝒆𝒏 𝑯𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒓𝒆𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒕𝒆𝒏 π’•π’†π’‚π’Žπ’” Toe...

 • Oogstfeest Hoogstambrigade

  Op zondag 13 september 2020 vindt de tweede editie van...

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen