Bomen over bomen

27 februari 2019De gemeente Arnhem gaat ‘Bomen over bomen’; stadsgesprekken over een nieuw bomenbeleid voor Arnhem. Op woensdag 13 maart 2019 organiseert de gemeente de startbijeenkomst en nodigt daarbij ook jou uit.

Nieuw bomenbeleidsplan

“Arnhemmers houden van hun bomen. Niet voor niets staat onze stad bekend als één van de meest groene steden van Nederland. En daar zijn we trots op!” geeft Cathelijne Bouwkamp, wethouder Groen, aan. Samen met bewoners en andere belanghebbenden wil de gemeente de komende maanden praten over een nieuw bomenbeleidsplan. Ook bewoners van Schuytgraaf zijn welkom om mee te praten.

Bomen over bomen

Op 13 maart is het Nationale Boomfeestdag. Een prima dag om te Bomen over bomen. In Molenplaats Sonsbeek (Zijpendaalseweg 24a) organiseert de gemeente van 18.30 – 22.00 uur een startbijeenkomst ‘Bomen over bomen’. Deze maakt onderdeel uit van een reeks van stadsgesprekken over het nieuw te ontwikkelen bomenbeleid. Tijdens deze bijeenkomst kunnen Arnhemmers meepraten over het nieuwe bomenbeleid van de gemeente Arnhem. Inwoners en organisaties bepalen die avond ook de gespreksonderwerpen waarvan zij vinden dat er in de volgende bijeenkomsten, de boomcafés, dieper op in moet worden gegaan. Deze volgende bijeenkomsten vinden plaats in april en mei. leder boomcafé wordt op een andere locatie in Arnhem gehouden.

Opzet van de startbijeenkomst op 13 maart

De bijeenkomst krijgt de vorm van een talkshow. Inwoners, deskundigen, belangen- en actiegroepen en medewerkers van de gemeente gaan met elkaar in gesprek over:

  • het algemeen belang van bomen;
  • klimaat en duurzaamheid;
  • leefbaarheid en belangen en
  • beheer en onderhoud, Invloed en communicatie over bomen.

Vervolg

“Na de boomcafés worden alle ideeën verzameld. Deze ideeën worden zoveel mogelijk meegenomen het nieuwe bomenbeleid. In juni krijgen alle betrokkenen een terugkoppeling van het nieuwe concept beleid en wordt het plan aan de raad aangeboden ter vaststelling” vervolgt wethouder Bouwkamp.

Aanmelden en extra Informatie

Om mee te ‘bomen’ kun je je aanmelden voor de startbijeenkomst door een e-mail te sturen naar bomenplan@arnhem.nl. Meer informatie over het nieuwe bomenbeleidsplan is te vinden op
www.arnhem.nl/bomenplan.


Locatie

Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
Arnhem

www.arnhem.nl/bomenplan


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen