100 permanente parkeerplaatsen erbij op station Arnhem-Zuid

29 augustus 2012Het P&R-terrein bij station Arnhem-Zuid wordt uitgebreid van 70 tot 170 parkeerplaatsen. Naast de 70 permanente parkeerplaatsen liggen er op het ogenblik nog 45 tijdelijke plaatsen die worden opgeheven voor de definitieve uitbreiding. Het grotere parkeerterrein wordt zo aangelegd dat er later een parkeerdek boven kan worden gebouwd. De uitbreiding tot 170 parkeerplaatsen kost 325.000 euro, waarvan Rijk en Stadsregio 225.000 euro betalen en de gemeente de resterende ton.

De bereikbaarheid van de Stadsregio Arnhem Nijmegen staat onder druk. De minister van infrastructuur en milieu, de stadsregio en het regionaal bedrijfsleven investeren samen 50 miljoen euro om de bereikbaarheid te verbeteren. Zij willen dat bereiken door de filedruk te verlagen en het gebruik van het spoor en de vaarwegen te vergroten. In het maatregelenpakket SLIM / Beter Benutten draagt het Rijk 30 miljoen euro bij. Eén van de maatregelen is een verbeterde bereikbaarheid van station Arnhem-Zuid voor automobilisten, busreizigers en fietsers.
Het aantal fietsenstallingplaatsen hier is al royaal verdubbeld van 256 naar 585 plaatsen. Daarnaast gaat met ingang van de nieuwe OV-dienstregeling op 9 december 2012 de nieuwe ‘zuidlijn’ rijden die de wijken Malburgen, Kronenburg, Vredenburg, Rijkerswoerd en De Laar elk kwartier verbindt met station Arnhem-Zuid. Ook de nieuwe buslijn 53 (’t Duifje – Wageningen) doet station Arnhem-Zuid aan. Bus 5 via Elderveld blijft station Arnhem-Zuid aandoen. De bereikbaarheid van het station vanuit de wijken in Arnhem-Zuid wordt hiermee verbeterd.
Wethouder mobiliteit Martijn Leisink: ‘We bieden de reizigers alle faciliteiten om vlot met de bus naar het station te reizen of de auto of fiets goed te kunnen parkeren. Daarmee kan station Arnhem-Zuid zich nog sterker ontwikkelen als knooppunt van verkeer en vervoer.’


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen