FortVier uit de kunst

20 december 2020FortVier stelt haar restaurant beschikbaar voor kunstenaars uit Arnhem. Het restaurant beschikt over veel raampartijen. Ideaal om het werk van kunstenaars achter te tonen! Lopend over het buitenterras kun je de kunst (veilig) bekijken. De wandeling over het terras is goed te combineren met een de al aanwezige wandel- en fietsroutes in de omgeving van Schuytgraaf.

FortVier heeft in januari van dit jaar haar deuren geopend. Tijdens de eerste lockdown hebben zij zich vooral gericht op het bezorgen van een vier gangen proeverij. Dit was een groot succes en een goede reden om de tweede lockdown wederom op te pakken. ‘Het gaat je aan het hart als zo’n mooie locatie niet gevuld is met gasten en een enthousiast team!’ geeft Sander Wind, mede-eigenaar van FortVier aan. Eén van de personeelsleden kwam met het idee om onze ‘raampartij’ beschikbaar te stellen voor Arnhemse kunstenaars.’

Jit Nieuwenhuis

Op dit moment heeft FortVier uit de Kunst werk van Jit Nieuwenhuis tentoongesteld. Jit Nieuwenhuis is in 1951 geboren te Utrecht. Zij is beeldend kunstenaar, woont en werkt in Arnhem. Van 1970 tot 1975 studeerde zij aan de ABK (Hogeschool voor de kunsten) te Arnhem.

Werk: figuratief, abstract, expressief en dynamisch.
Techniek: olieverf op linnen, aquarel en gemengde techniek.
Op locatie bij FortVier: haven- en stadsgezichten, concerten, dans- en theatervoorstellingen, sportmanifestaties.

Jit portretteert naar aanleiding van foto’s of poseren. Zij geeft lezingen en demonstraties in ‘action painting’. Ook werkt zij in opdracht. Jit exposeert en werkt in binnen- en buitenland. Een atelierbezoek is altijd mogelijk (mits volgens de huidige Covid richtlijnen).

Arnhemse kunstenaar en interesse om je werk te exposeren bij ‘FortVier uit de Kunst’? Stuur een dan mail naar FortVier.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen