Zon op Zuid

19 mei 2013Arnhem-Zuid staat bol van creativiteit. Zeker in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013, tijdens de manifestatie Zon op Zuid. Acht kunstenaars en honderden bewoners van Arnhems zuidelijke stadsdeel laten dan zien waar ze maanden aan hebben gewerkt. “We willen Arnhem-Zuid op de kaart zetten, laten zien dat het er bruist”, zeggen Anita Bouman en Marjan Renkens, respectievelijk projectleider en artistiek leider van Zon op Zuid.

Tijdens dit weekend rijdt er een karavaan door Arnhem Zuid die op elke locatie stopt en een optreden verzorgt. De route is als volgt:

Zaterdag 25 mei

De Laar
11.30 – 12.30
Kunstenaar Judy Cerfontaine is op hoek Randweg/Hoedekens-Kerkestraat. Zij heeft met bewoners electriciteitshuisjes beschilderd naar eigen ontwerp.

Rijkerswoerd

13.30  – 14.30

Brenda Nieborg is op de parkeerplaats bij het winkelcentrum Rijkerswoerd. Brenda heeft foto’s gemaakt met bewoners en presenteert deze op bijzondere wijze. De foto’s komen te hangen op de muur van de plaatselijke basisschool..

Elderveld

15.30 – 16.30

Stephan Peters is op de Hollandweg waar hij lampen op gaat hangen in het winkelcentrum. De lampen zijn voorzien van kindertekeningen die Stephan samen met de kinderen heeft gemaakt. De tekeningen zijn geïnspireerd op de winkels in het winkelcentrum.

Zondag 26 mei

Elden

11.30 – 12.30

Arno Arts is in Park Zuiderveld en gaat daar speciale zuilen plaatsen. De bewoners zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen. De Eldense Molen speelt een speciale rol, maar ook het Perenlaantje.

Station Arnhem  Zuid

13.30 – 14.30

Marjan Poutsma is bij station Arnhem Zuid waar zij de pioniers in het zonnetje zet met mooie portretten. De pioniers zijn voorgedragen door bewoners uit Arnhem Zuid. Once upon a time in the south, heet haar project.

Schuytgraaf

15.30 – 16.30

Mireille Ligterink en Desiree Verhoeven zijn op de Minervasingel aan het water met een Schuytvaart. De schone Schuytse gaat haar eenzame bestaan loslaten en haar Schavuyt, kapitein van de Scheve Schuyt, ontmoeten. Kinderen hebben Schuytjes gemaakt en er drijft een heus vlot in het water.

Een fototentoonstelling van de bewoners van serviceflat Elderveld zal het hele weekend meereizen in de karavaan en op elke locatie getoond worden. De serviceflat 8 voorstellingen georganiseerd die bijzonder ontroerend en rijk zijn. Bewoners zijn naar plaatsen uit hun verleden afgereisd en hebben herinneringen verteld. Deze beelden zijn te zien tijdens de voorstellingen in de serviceflat. Bewoners en enkele deelnemers uit de wijk zijn aanwezig en verzorgen een indrukwekkend optreden.

Voor meer informatie en tijden kom naar www.zonopzuid.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen