Zoet!

8 november 2011Door: Corien te Brake

Van al wat moet
is zoet wat mag.
Een feest van smaak & geur,
een glimlach.
Even los, lekker vrij
vier ik een klein feestje in mij!

Wikipedia zegt: zoet is één van de vijf smaken, naast zout, zuur, bitter en umami. Van deze laatste had ik nog nooit gehoord, wellicht een goed thema voor een andere keer (of anders een mooie naam voor een pasgeboren baby).

Smaak brengt, naast geur en kleur, voedsel tot leven. En elke smaak geeft je een andere beleving. Zoet brengt exclusiviteit in ons naar boven, laat het moment speciaal zijn, daar vieren we iets mee.
Denk basic aan taart als je jarig bent. Denk aan het relaxmoment wanneer je na een lange werkdag lekker in je huispak op de bank ploft en jezelf beloont met chocola bij de thee. Je hebt het verdiend. Denk aan het Suikerfeest na de dagen van vasten tijdens de Ramadan. Denk aan het afsluiten van een dagje strand met een lekker ijsje voor iedereen. Of het afsluiten van een heerlijk etentje met een lekker zoet toetje. Zoet is de kroon, het ultieme. Natuurlijk niet voor iedereen, maar ik geloof toch wel voor een heel groot deel van de mensen.
Zoet is ook jezelf het beste gunnen, en wanneer je je naar binnen richt gaat dat natuurlijk over zelfliefde en zachtheid. Zonder zelfliefde is het een droge boel in je en zonder zachtheid kan het koud en hard zijn of leeg. Alles wat in je leeft, leef je ook buiten je, met als gevolg dat het in je leven ook aardig tegen kan zitten. Dat wat jij graag wilt in je leven is er dan mogelijk niet.

We mogen lekker in het moment aanwezig zijn en genieten van alles wat daar is. We mogen keuzes maken die passen bij wat het leven van ons vraagt, dan brengt het leven ons wel wat passend is.

Zo leert zoet, het heerlijk sabbelen op een stuk chocola, ons wellicht dit meer en meer te doen. Ons eten niet zomaar naar binnen te schrokken, maar werkelijk genieten en ons hart te openen voor deze bijzondere ervaring.

How sweet it is to be in love with you…

Zoete groeten,
Corien te Brake.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen