Zoektocht nieuwe locatie woonwagenkamp leidt mogelijk naar Schuytgraaf

30 november 2019Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie voor een woonwagenkamp is Schuytgraaf door de gemeente als een reële optie genoemd. Dit is te lezen in een artikel in De Gelderlander welke gisteren is geplaatst. Aangezien het een Premium artikel is en hierdoor niet leesbaar voor iedereen volgt hieronder een korte samenvatting.

Uitbreiding standplaatsen

Arnhem telt momenteel 128 standplaatsen voor woonwagenkampen. Deze zijn verdeeld over 13 plekken in de stad. Eerder dit jaar hebben de woonwagenbewoners, op basis van een onderzoek, aangegeven dat ze behoefte hebben aan bijna 100 extra standplaatsen. De behoefte is groter omdat er mensen zijn die nu bij hun ouders in de wagen wonen of in een huis, maar die graag een eigen woonwagenstandplaats willen. De gemeente wil daarvoor samen met de woningcorporaties en de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem een plan maken. Dat moet over een klein halfjaar aan de gemeenteraad ter beoordeling worden voorgelegd.

De gemeente wil op een rijtje zetten welke locaties zich lenen voor uitbreiding, wat het gaat kosten en welke partijen aan realisering willen meewerken. Speciale aandacht wordt gegeven aan de brandveiligheid. Bij nieuwe uitbreidingen moet die door middel van afscheidingen worden versterkt.

Familieverband

De schaarste aan plekken moet er niet toe leiden dat zij uit elkaar worden gerukt. Zeker wanneer zich situaties voordoen waarin generaties op elkaars hulp zijn aangewezen, zou familie bij toewijzing van een wagen voorrang moeten krijgen op een willekeurige kandidaat op de lijst van woningzoekenden.

Meer informatie

Het hele artikel is te lezen op De Gelderlander. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit op de website plaatsen.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen