Zeventienjarige jongen beroofd van telefoon

12 mei 2019Afgelopen nacht is een zeventienjarige jongen uit Schuytgraaf beroofd van zijn telefoon en AirPods. De jongen fietste vanaf station Arnhem Zuid naar huis. InSchuytgraaf sprak de jongen die zijn verhaal met ons deelde.

Station Arnhem Zuid

De jongen was onderweg naar huis van een gezellige avond in het centrum waar hij de verjaardag van een vriend vierde. Bij het station Arnhem Zuid pakte hij de fiets. Het viel hem al op dat bij de in aanbouw zijnde appartementen langs de Metamorfosenallee, een scooter stond met draaiende motor maar met de lichten uit. De jongen zocht daar verder geen onheil achter. Op het fietspad Riekvaart werd de jongen door de daders klemgereden. Een van de daders, gekleed in het zwart en met een bivakmuts op, trok meteen een pistool waarop de geschrokken jongen zijn handen omhoog deed en zijn fiets liet vallen. Hij werd gedwongen zijn AirPods en de daarbij behorende lader af te staan. Hij vroeg de daders nog om zijn telefoon te mogen houden vanwege foto’s met een bijzondere waarde. Maar ook deze moest hij afstaan. Hij werd gedwongen zelf de telefoon uit te zetten. Zijn fiets werd over het hek gegooid.

Adrenaline

De jongen die enorm geschrokken was, heeft na het vertrek van de daders gerend naar huis en meteen de politie gebeld. Binnen een half uur stonden agenten op de stoep. ‘Door de adrenaline heb ik best ok geslapen’, vertelt de jongen. Vanmorgen vroeg is hij gewoon volgens plan opgestaan en heeft hij gesport zoals op de planning stond. ‘Hierdoor heb ik heel veel mijn verhaal kunnen doen en alles een beetje kunnen verwerken’, eindigt de jongen ons gesprek.

Iets gezien?

De politie vermoedt dat de daders bij het station hebben staan wachten. De politie is op zoek naar getuigen. De kans bestaat dat mensen gisternacht iets verdachts hebben gezien bij het station. De daders hebben met draaiende motor rond het station staan wachten. De scooter was donker van kleur (zwart, donkerblauw of donker grijs). Wie iets verdachts heeft gezien, wordt verzocht zich te melden bij de politie. Alle aanwijzingen kunnen helpen.


Locatie

Riekvaart


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen