Zeven kopers gezocht voor perceel grond in Schuytgraaf

20 april 2021De gemeente Arnhem verkoopt in de wijk Schuytgraaf een perceel grond bestemd voor zeven kavels. Dit perceel ligt aan de noordzijde van Wilgenvliet, vlakbij de uiterwaarden van de Neder-Rijn en heeft de naam De Witte Wilgen. Hier woon je dus in de natuur, maar met alle voorzieningen van de stad op een kwartiertje fietsen.

CPO groep

De gemeente Arnhem zoekt zeven kopers die samen woningen bouwen op dit perceel. Wie welk deel grond krijgt, bepaal je in overleg. Zo’n structuur heet een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Je vormt samen met zes andere personen of families een stichting of vereniging. De gemeente Arnhem levert de grond aan dit collectief. Hoe jouw woning eruit komt te zien bepaal je helemaal zelf. Maar, er zijn wel een aantal basisvoorwaarden waar je je aan moet houden. Een architect helpt hierbij, maar je kunt zelf ook advies inwinnen.

Natuurinclusief bouwen

Er zijn natuurlijk eisen waar je je aan moet houden als je op dit kavel gaat bouwen. Vanwege de ligging in de natuur, wil de gemeente Arnhem dat de woningen natuurinclusief zijn. Dat wil zeggen dat je een bijdrage levert aan de natuur om je heen. Zo kun je bijvoorbeeld voor voorzieningen zorgen voor dieren, zoals een vogelnest. Je zit dan echt midden in de natuur en helpt die ook nog eens een handje.

De Kosten

De gemeente Arnhem stelt één grote kavel van 2.650 vierkante meter ter beschikking voor de zeven woningen. Deze hoeven niet allemaal even groot te zijn. Er worden wel eisen gesteld aan de beeldkwaliteit. De kavel wordt verkocht voor € 734.500 euro. De overige kosten zijn voor eigen rekening.

Reserveringsovereenkomst

Op deze webpagina staat waar je informatie kunt vinden en hoe de inschrijving in zijn werk gaat. Nu moeten er al bijna groepen van zeven kopers gevormd worden. Nog voor de zomer moet er een reserveringsovereenkomst gesloten worden. Het collectief gaat vervolgens aan de slag met plannen. Na goedkeuring van de gemeente, wordt het perceel verkocht en kan de bouw starten. Dit zal in 2023 klaar zijn. De groep met het beste, natuurinclusieve plan wordt uiteindelijk gekozen door de gemeente om zijn of haar droomplek te realiseren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden van alle events en ontwikkelingen.

Meld je aan

Wil jij hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan een mailtje naar het project De Witte Wilgen.

foto: Gemeente Arnhem


Locatie

Aan de noordzijde van Wilgenvliet, vlakbij de uiterwaarden van de Neder-Rijn

https://www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/cpodewittewilgen/

cpodww@arnhem.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen