WOZ bezwaar? Gemeente adviseert dit zelf te doen

13 maart 2019Ben je het niet eens met de WOZ-waarde die aan jouw woning is toegekend? Of heb je hier vragen over? Neem dan contact met de gemeente op via het contactformulier op www.arnhem.nl/snelreactie of telefonisch via telefoonnummer 0900 1809. Je kan ook bij de gemeente langskomen voor een persoonlijk gesprek. Maak hiervoor wel eerst een afspraak.

‘Wij willen net als jij dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van jouw WOZ-waarde, passen we deze aan’ laat de gemeente weten in een persbericht.

Bureaus

In de media verschijnen regelmatig berichten over WOZ-bureaus die namens jou bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren daarbij slogans zoals: ‘WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk?
Het is goed om te weten dat deze bureaus vergoedingen krijgen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde gewijzigd is. Deze bureaus kunnen hier wel € 700 per bezwaar aan verdienen.

Hogere kosten

Het indienen van een bezwaar door een WOZ-bureau, heeft als consequentie dat dit voor de gemeente leidt tot hogere kosten dan als je zélf bezwaar zou maken. Deze kosten, die betaald moeten worden aan de WOZ-bureaus, worden betaald uit de algemene middelen van de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners. 

Bezwaar maken

Heb je contact gehad met de gemeente over jouw bezwaar? En wil je alsnog bezwaar maken? Dan kun je alsnog bezwaar maken. Met je DigiD kun je dit heel gemakkelijk zelf online regelen of je doet dit per post. Doe dit in ieder geval voor 12 april 2019. Op www.arnhem.nl/belastingen lees je onder Bezwaar maken gemeentelijke belastingen meer over dit onderwerp.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen