World Cleanup Day op 21 september ook in Schuytgraaf

16 september 2019Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. Dit is het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers erop uit om samen zwerfafval op te ruimen. Ze doen dat in straten, parken, bossen en langs kusten.

World Cleanup Day in Schuytgraaf

Ook deze mooie wijk heeft af en toe een opruimactie nodig. Doe je ook hieraan mee? Want samen maken we het verschil, zowel jong als oud! Zaterdag 21 september wordt er om 11:00 uur verzameld bij de Albert Heijn Schuytgraaf. Dan wordt er tussen 11:00 en 13:00 uur goed schoongemaakt. Alle materialen daarvoor zijn aanwezig!

Waarom is deze actie nodig?

Zwerfafval schaadt het milieu heel erg. Het afval wordt niet door de natuur opgenomen of vanzelf verteerd en blijft daarom liggen. Het is bovendien schadelijk voor dieren en planten. Zo heeft iedereen wel gehoord van de ‘Plastic Soup’ in de zeeën en oceanen. Daarnaast ziet het er zoveel mooier uit als het buiten schoon is. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en willen zo min mogelijk afval creëren. Het restafval proberen ze zo goed mogelijk te verwerken zodat het niet in ons milieu terecht komt. Deze actie helpt daarbij, maar natuurlijk is het mooi als alle mensen zich er van bewust worden dat ze minder afval moeten produceren, en meer afval moeten scheiden.

World Cleanup Day Nederland 2018

Vorig jaar was World Cleanup Day een succes. Alleen al in Nederland hebben duizenden deelnemers samen meer dan 35.000 stuks zwerfvuil opgeruimd. Iets meer dan 60 procent van alle gevonden afval was van plastic, papier en metaal (inclusief aluminium). Van de vijf meest gevonden soorten afval stond de sigarettenpeuk bovenaan. Op nummer twee kwamen ‘blikjes’, op de voet gevolgd door nummer drie ‘verpakkingen’. Op de vierde plaats stonden ‘flesjes’ en (plastic) ‘bekers’ op vijf.

Meer informatie

Voor meer info over de schoonmaakactie kun je mailen naar schoon@inschuytgraaf.nl
Of check de Facebookpagina: SchuytgraafSchoon

 


Locatie

Albert Heijn
Fortunastraat 17, 6846 XZ Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen