Woningbrand op De Dissel in Schuytgraaf

3 november 2021In een woning aan De Dissel in de buurt Bongeren brak er deze middag brand uit. De brandweer is met grote spoed om 15:53 uur uitgereden.

Brandweer Elst

Nadat de brand gesignaleerd werd, kwam er al snel een noodoproep bij 112 binnen. Deze melding kreeg de hoogste prioriteit. De hulpdiensten moesten daarom binnen een kwartier ter plaatse zijn, omdat er een eventueel levensbedreigende en medische situatie was. Naast de brandweer Elst rukten daarom ook een ambulance en politie met zwaailichten en sirenes uit.

Brand meester

De brand kon binnen afzienbare tijd geblust worden. Toch heeft het vuur dat op de zolderverdieping ontstond de nodige schade aangericht. Evenals het bluswater. Voor zover bekend waren er gelukkig geen gewonden en is de brand niet overgeslagen naar de naast gelegen woningen. In eerste instantie werd geen uitspraak gedaan naar de oorzaak van de brand. Via een bericht van de politie Arnhem-Zuid bleek later dat de droger de oorzaak van de brand was.

Veel belangstelling

De betreffende woning ligt tegenover de Brede School De Salamander. De brand trok de aandacht van de spelende kinderen daar, omwonenden en de mensen die op het geluid van de sirenes afkwamen. Degenen die we spraken waren vooral meelevend en wensten de bewoners veel sterkte toe.

 


Locatie

De Dissel
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen