Wind verstoort kerstfair

15 december 2019Kerstfair Schuytgraaf is gisteren onverwachts afgelast wegens zware windstoten.  Organisatie, kraamhouders en bezoekers waren zwaar teleurgesteld.

Grootste kerstmarkt

Wijkvereniging inSchuytgraaf organiseert jaarlijks de gezellige kerstfair op het winkelcentrum. Dit jaar pakte de vereniging het extra groots aan. Meer dan 90 kraamhouders zouden deze dag op de fair staan. Samen met een zweefmolen, Elsa en Anna, een kerstman en een arrenslee zou kerstfair Schuytgraaf de grootste worden van Arnhem Zuid e.o.

Harde wind

In de loop van de ochtend werd echter het winkelcentrum geteisterd door harde windstoten. Diverse kramen gingen met waren en al de lucht in. René Verwoerd, voorzitter van de wijkvereniging, was daarom genoodzaakt de kerstfair af te lasten. ‘Het was gewoonweg te gevaarlijk voor zowel kraamhouders als bezoekers om de kerstfair door te laten gaan’ vertelt Verwoerd. Bezoekers en kraamhouders waren zeer teleurgesteld. Op straat en via Facebook was er volop begrip en respect voor de organisatie. De beslissing, genomen vanuit veiligheidsoogpunt, werd breed gedragen.

Kerstman

Een aantal kraamhouders hebben nog een deel van de middag geprobeerd hun waren te verkopen. Zo bleef onder meer de poffertjes kraam staan en heeft HEMA zo lang mogelijk geprobeerd broodjes rookworst te verkopen. Dennis Hoevers van Santatainment heeft ook nog rond gelopen om een beetje sfeer te geven aan de middag en de arrenslee heeft nog een paar rondjes gedaan om teleurgestelde kinderen wat op te vrolijken.

Wijkvereniging

Wel hopen bezoekers en kraamhouders op een herkansing. ‘Helaas is het niet mogelijk de kerstfair te verplaatsen naar een andere dag’ vertelt Verwoerd. ‘Diverse kraamhouders, de koren etc. waren allemaal geregeld voor deze dag. De komende week zitten de meeste kraamhouders vol. Ook het huren van de kramen kan niet ‘last minute’. De vele vrijwilligers van de kerstfair zijn maanden druk geweest met voorbereiden en waren dan ook teleurgesteld dat de wind ‘roet in het eten’ strooide. ‘Het is best zuur wanneer je zo lang werkt naar een groots evenement en het dan zo eindigt’ vertelt Verwoerd.

Winkelcentrum

Een aantal winkeliers gaven aan wel vaker last te hebben van zware wind op het winkelcentrum. Door het ontbreken van windvangers zoals grote bomen heeft de wind vrij spel in dit deel van de wijk. Een van de bezoekers gaf aan dat er wel wat meer bomen geplant zouden mogen worden. Het is te hopen dat de bomen volgend jaar voldoende massa hebben om de wind te breken en de kerstfair niet weer verstoord wordt door harde windstoten.


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat

kerstfair@inSchuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen