Wijk toont medeleven na dood Tyson

29 september 2016De 26-jarige Tyson die maandagnacht door zijn zwager in de Thaliastraat werd doodgeschoten in Schuytgraaf, is door zeker drie kogels geraakt. Wijkbewoners reageren geschrokken op het incident, zo is te lezen in verschillende reacties op facebook. De buurt toont medeleven door op de plek des onheils bloemen neer te leggen. De getekende markeringen op de plaats delict zijn nog altijd zichtbaar.

Ruzie

De aanleiding voor de schietpartij ligt in de familiaire sfeer. Een ontmoeting tussen de twee Arnhemmers aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag bij treinstation Velperpoort, liep uit op een vechtpartij waarbij de zwager klappen kreeg. Dit incident is door een omstander gefilmd, meldt De Gelderlander.

Thaliastraat

Kort voor 03.30 uur kwam de zwager samen met een 35-jarige vriend naar het appartement van Tyson aan de Thaliastraat in Schuytgraaf. Er vond daar opnieuw een ontmoeting plaats die escaleerde in een schietpartij. De zwager zou een vuurwapen hebben getrokken en op Tyson hebben geschoten. Hij overleed op straat.

De zwager en zijn vriend werden vrijwel direct na de fatale schotenwisseling in de wijk door de politie opgepakt. Bij de arrestatie werd ook het vuurwapen aangetroffen. De 35-jarige vriend is inmiddels in vrijheid gesteld. De hoofdverdachte zit nog vast.

Tyson wordt vrijdag begraven.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen