WhatsApp Buurt Preventie Schuytgraaf groeit door groei wijk

7 januari 2019Sinds 2014 maakt Schuytgraaf gebruik van WhatsApp Buurt Preventie (WABP). En dit werkt goed. Inmiddels zijn er vijf groepen en zijn er maar liefst 1.150 deelnemers verdeeld over de wijk. Met steeds meer nieuwe buurten en buurtbewoners zal dit aantal ook blijven groeien en zullen we gezamenlijk werken aan een veilig en leefbaar Schuytgraaf.

Oplossen van inbraken

Anne Boerboom, beheerder van de Whatsapp groepen in Schuytgraaf: ‘De laatste tijd is het redelijk rustig qua meldingen, gelukkig! Maar in het verleden zijn er regelmatig dingen opgelost of versnelt door de WABP. Zo zijn er meerdere malen vermiste kinderen teruggevonden en heeft het bijgedragen aan het oplossen van inbraken.’

Vervelende toon

Helaas gebeurt het regelmatig dat er dingen gedeeld worden in de groepen die er niet in thuis horen. Anne Boerbboom neemt dan via privé-bericht contact op met de melder om dat te bespreken. ‘Helaas ontstaan er toch regelmatig discussies waarbij de toon soms ook vervelend wordt. Op dat soort momenten kiezen sommige mensen de groep te verlaten’ vertelt Anne Boerboom, ‘maar helaas zijn er dan ook minder mensen die mee kunnen werken aan de veiligheid. Ik probeer het als beheerder echt zoveel mogelijk mensen naar hun zin te maken, maar helaas lukt dit niet voor 100% van de deelnemers.’

Verdachte situaties

Anne roept deelnemers op om kritisch te zijn op wat er gedeeld wordt (alleen gericht op veiligheid en verdachte situaties waar nood bij geboden is), zoals ook beschreven in de huisregels te vinden op www.inSchuytgraaf.nl. ‘En laten we voorkomen dat we discussies gaan voeren in de groep. Als je iets wilt melden, bericht mij of de melder dan privé!’ eindigt Anne Boerboom ons gesprek.
Anne heeft ook contact met de wijkagenten. Alle meldingen die gedaan worden , worden ook met hen gedeeld zodat zij ook op de hoogte blijven.

Uiteraard blijft het aanbevolen om verdachte situaties ook te melden via 0900-8844 of in geval van nood 112.

Aanmelden?

Wil je ook meewerken en een nog prettigere leefomgeving in Schuytgraaf? Meld je dan aan door te email te sturen naar WAPB@inSchuytgraaf.nl of een WhatApp bericht te sturen naar Anne Boerboom: 06-21604370.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen