AED


Red levens in jouw buurt.

Wij wonen in een wijk waar aan alles is gedacht. Verlichting in de avond voor de veiligheid, veel mensen hebben camera’s aan het huis en ook heeft de wijk de nodige stoplichten en drempels. Allemaal maatregelen voor onze veiligheid. Maar wat nou wanneer er iemand getroffen zou worden door een hartstilstand?

In de wijk zijn een aantal AED’s. Helaas kun je hier niet altijd 24/7 bij.

Hoe mooi zou het zijn wanneer wij een AED netwerk kunnen realiseren die wel altijd beschikbaar is voor onze burgerhulpverleners in de wijk. De ambulance redt het vaak niet om er binnen 6 minuten te zijn.

Voor mijn vader kwam deze gelukkig op tijd en kan hij dit ruim 15 jaar later gelukkig zelf navertellen. Wat had de toekomst er toen anders uit kunnen zien. Dat gun ik niemand!

Dit heeft mij aan het denken gezet en gemotiveerd hier iets aan te gaan doen. Het zou zo maar kunnen dat wij zelf invloed hebben op deze toekomst.

Op de website BUURTAED.NL is vanaf nu een actiepagina aangemaakt waar wij allemaal geld aan kunnen doneren. Aan het cijfer van deze actiepagina is te zien aan de hoeveelste AED de wijk geld aan het geven is. Ook kun je hier lezen hoe het werkt.

Help jij mee bouwen aan de meest veilige buurt? Hoe meer AED’S  hoe dichterbij hij komt te hangen. Dus twijfel geen seconden!

Gijs Wevers

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen