AED


Update 17 oktober 2018:

Hoe gaat het met het project AED?

Op dit moment liggen er nog een paar vragen bij bv bedrijven die AED’S kunnen leveren. Deze antwoorden komen helaas niet in sneltreinvaart. Wanneer dit dus niet snel genoeg of naar wens is dan is buurt AED van de hartstichting de weg die ik ga bewandelen. In de aankomende week ga ik de mensen in de wijk die zich hebben aangemeld bij mij voor hulp benaderen. Via Facebook maak ik groepjes aan met deze hulptroepen per stukje wijk.

Dan kan ik delen hoe op dat moment de stand van zaken is en het dan te bewandelen plan trekken.

Gijs Wevers


Veiligheid:

I.v.m. roekeloos rij gedrag liggen er drempels, staan er stoplichten of liggen er rotondes.

I.v.m. Inbraken plaatsen wij camera’s en extra verlichting. Ook zijn daar whatsapp groepen voor opgericht.

Zo zijn er tal van dingen te noemen waarvoor oplossingen aangelegd worden. Vaak zaken waar de politie/wijkagent op kan handhaven.

Maar wat als jij, je partner of een van je buren een hartaanval krijgt? De eerste 6 minuten zijn hierin essentieel. Gaat die ambulance dat redden? Hier is volgens mij een rol weggelegd voor ONS als inwoners.

Vanuit een ervaring in mijn omgeving weet ik hoe belangrijk het is om snel en adequaat te handelen in zo’n situatie.

Een AED, 24/7 bereikbaar in je buurt kan hierin het verschil maken. Er zijn mogelijkheden om met buurtgenoten een AED aan te schaffen. Dit initiatief heet een “buurt AED” .

Graag wil ik in contact komen met mensen die net als ik, Schuytgraaf op dit gebied een van de veiligste wijken van het land willen maken.
Zo zou het bv fantastisch zijn om in ieder stukje wijk een AED toegankelijk te maken. Een AED die dag en nacht bij nood binnen handbereik gepakt zou kunnen worden.

Dus wil jij graag in jouw stukje wijk een AED en wil jij het verschil maken.
Laat mij dit dan weten. Dan kunnen WIJ met vertegenwoordigers uit ieder stukje wijk samen plannen maken hoe dit te realiseren en aan te pakken. Uiteraard zijn meerdere mensen uit ieder stukje wijk gewenst en van harte welkom!

Gijs Wevers
AED@inSchuytgraaf.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen