Werkende hennepkwekerij aangetroffen in Schuytgraaf

6 oktober 2020Vandaag heeft de politie in Schuytgraaf een werkende hennepkwekerij ontmanteld. Na een melding ging politie op onderzoek uit.

Meld Misdaad Anoniem

Bij de politie is er na een melding via Meld Misdaad Anoniem (M) een hennepkwekerij in Schuytgraaf aangetroffen. Bij de instap werden ongeveer 400 hennepplanten aangetroffen. De planten worden door een speciaal team geruimd. Er is nog niemand aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

Kosten

De kosten die komen kijken bij het ruimen van de kwekerij worden bij de schuldige in rekening gebracht. De huurder van de woning is meestal de verdachte tot zijn (on)schuld is bewezen. De Omgevingsdienst Arnhem heeft een last onder dwangsom opgelegd voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie. Naast de kosten en last onder dwangsom, wordt er ook aangifte gedaan door de energiemaatschappij voor het illegaal aftappen van stroom. Dus, misdaad loont niet.

Hennepkwekerij

In Schuytgraaf zijn al een aantal hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd. Help mee om nog meer hennepkwekerijen te stoppen. Heb je een vermoeden van een hennepkwekerij bij jou in de buurt? Meld dit dan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Je herkent de aanwezigheid van een kwekerij door:

  • de aanwezigheid van hennepgeur.
  • onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • een constant zoemend of ronkend geluid door een afzuigsysteem.
  • beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Gevaren van een hennepkwekerij

Bij een hennepkwekerij wordt stroom illegaal afgetapt. Zo proberen de kwekers onder de radar te blijven voor energiemaatschappijen. Dit kost de energiemaatschappij of organisatie veel geld. Daarnaast is het illegaal aftappen van stroom levensgevaarlijk, omdat er brand kan ontstaan.

Meer informatie over hennepkwekerijen vind je op politie.nl.


Locatie

Politie Arnhem-Zuid
Groningensingel 94-96
6835 GL Arnhem

https://www.facebook.com/PolitieArnhemZuid/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen