Waterkanten in Schuytgraaf worden gemaaid

1 september 2021Deze week worden de slootkanten in Schuytgraaf gemaaid. Wim van der Hoeven heeft deze opdracht gekregen van Waterschap Rivierenland. Hij laat daarbij 10% begroeiing staan. Hij maakt hierbij gebruik van een machine voor sloot- en bermonderhoud. Foto’s en video’s hiervan bevinden zich in bij het artikel.

Planning

Woensdag 1 september, dinsdag 2 september en vrijdag 3 september zijn voor het maaien in onze wijk ingepland. Indien nodig kan het werk op maandag 6 september nog worden voortgezet en afgerond.

Maaitijd

In de zomer is voor de dieren de begroeiing (langs waterkanten) een aantrekkelijke leefomgeving. Tegenwoordig wordt er ook bij gezaaid op veel plekken, of minder gemaaid voor bijen en vlinders. Aan het einde van de zomer is de bloeiperiode voorbij voor de meeste planten. Er wordt gemaaid om de waterkanten en grond niet te laten overwoekeren. Dit komt uiteindelijk de diversiteit van de planten ten goede en is daarmee ook beter voor de dieren die daar weer afhankelijk van zijn.

Schuilplaats

Er blijft echter een gedeelte staan als schuilplaats voor dieren. Dat is ook noodzakelijk om de populatie van de fauna te bevorderen. Volgens sommigen is 10% struiken en riet aan de lage kant. Er zijn gemeenten die een hoger percentage begroeiing laten staan, bijvoorbeeld 30%. In Arnhem wordt echter momenteel 10% gehanteerd. Het waterschap beslist daarover.

 

 

 

 


Locatie

Schuytgraaf

https://www.waterschaprivierenland.nl/

info@wsrl.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen