Vuurwerk inleveractie

22 december 2021Ook dit jaar is het verboden om vuurwerk af te steken, te verkopen of te vervoeren. Toch hebben veel mensen vuurwerk in huis! Maar wat kan je er nu mee doen nu je het niet meer mag afsteken?

Vuurwerkslachtoffers

Het kabinet wil voorkomen dat de zorg nog meer belast wordt. De zorg heeft het al heel zwaar met het aantal Corona patiĆ«nten die ze moet verzorgen en daarbij is geen plek voor vuurwerkslachtoffers. Om deze reden heeft het kabinet besloten dat er ook dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden. De politie meldt op sociale media: “Vuurwerk kun je beter niet thuis bewaren. Het kan ontploffen en brengt jou, je geliefden en je buren in gevaar.”

Vuurwerk inleverlocatie

Er zijn daarom twee dagen waarop je consumentenvuurwerk tot 25 kilo per persoon in kan leveren. Het gaat om woensdag 23 en dinsdag 28 december 2021 tussen 10.00 en 14.00 uur. Op deze dagen kan je het vuurwerk zonder boete inleveren. Doen dus! De betreffende locatie is de Snelliusweg 60 te Arnhem.

Meld vuurwerkopslag

Heb je vermoeden van bezit of opslag van vuurwerk, meld dit dan via 0900-8844. Zoals burgemeester Marcouch zegt: “Dan wordt het vuurwerk opgehaald en ben je een ernstig ongeluk voor.”


Locatie

Snelliusweg 60
6827 DG Arnhem

0900-8844


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen