Vuurwerk afsteken in Schuytgraaf

27 december 2018Over een paar dagen is het al weer Oud en Nieuw. Dat betekent dat er weer vuurwerk afgestoken gaat worden op veel plaatsen in het land. Zo ook in Schuytgraaf. De gemeente Arnhem heeft een aantal regels opgesteld om het tijdens de jaarwisseling voor iedereen leuk en veilig te houden.

Wanneer?

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december heb je de mogelijkheid om vuurwerk te kopen.  Tussen 31 december 18.00 en 1 januari 02.00 uur mag er vuurwerk worden afgestoken. Let wel op: steek je vóór of na deze tijden vuurwerk af, kan je een boete van €100,- of hoger krijgen.

Waar mag je geen vuurwerk afsteken?

Voorkom tijdens de jaarwisseling vuurwerkoverlast, dus houd tijdens de jaarwisseling rekening met elkaar en met dieren. Op deze plekken liever geen vuurwerk:
• in bossen en parken;
• op schoolpleinen;
• bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen of verpleeghuizen;
• plekken met veel dieren, zoals kinderboerderijen en asielen.
Houd natuurlijk ook rekening met mensen die niet op jouw vuurwerk zitten te wachten. Ruim je rommel (de volgende dag) op en gooi geen vuurwerk naar mensen of dieren.

Vuurwerkoverlast?

Heb je overlast door vuurwerk? Meld het bij de politie via telefoonpunt 0900-8844. Bij verdachte en gevaarlijke situaties kan je 112 bellen.
Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen