Vrijwilligerscentrale Arnhem zoekt vriendinnen voor een nieuw project

4 maart 2021Ontmoet jij graag nieuwe mensen en heb jij interesse in andere culturen? VriendInArnhem gaat van start met het werven van vriendinnen!

VriendInArnhem

In 2017/2018 kwam er een grote toestroom van nieuwkomers (vluchtelingen) in
Nederland. Deze groep bestond voornamelijk uit nareizende vrouwen. Zij kwamen voor een gezinshereniging naar Nederland. Vrijwilligerscentrale Arnhem verbindt deze vrouwen met Nederlandstalige vrijwilligsters. Ze worden in vriendinnenkoppels geplaatst. Zo’n duo wordt 9 maanden actief in de Arnhemse samenleving.

Wat houdt de koppeling in?

Als Nederlandssprekende vrijwilliger ga je op coachende wijze je nieuwkomers vriendin wegwijs maken. Zo help je haar een netwerk op te bouwen in jullie wijk. Schuytgraaf in geval van de meeste van de lezers. Ook laat je haar meedoen aan activiteiten, zodat zij bijvoorbeeld een netwerk opbouwt. En uiteindelijk coach je haar richting vrijwilligerswerk. Of als dat nodig is naar scholing. De Nederlands sprekende vrijwilliger wordt gevraagd om de nareizende vrouw 9 maanden te ondersteunen/coachen in het samen actief worden in de Arnhemse samenleving. Wederzijdse integratie is daarbij het sleutelwoord. Dat betekent dus dat je ook bij elkaar thuis mag komen. Zo vergroot je elkaars netwerk en maak je kennis met elkaars cultuur.

Contact

Lijkt het je interessant om Nederlandstalige vrijwilliger (vriendin) te worden? Je kunt de vacature vinden op de vacaturebank. De zoekterm is: VriendInArnhem.
Als nieuwkomer kun je hier mailen.
Wil je een nareizende vriendin voordragen? Neem dan eerst contact op met een
van onderstaande coördinatoren.
Intakes worden gezien de huidige samenleving online gehouden. Als het weer mogelijk is dan worden de vriendinnenkoppels gematched.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met één van de coördinatoren:
Sanne van der Werff
Hanneke Fiesler
06-21131587
06-46129795

Locatie

Vrijwilligerscentrale Arnhem
Weerdjesstraat 168
6811 JH Arnhem

https://www.vrijwilligerscentralearnhem.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen