Vrijwilligers in Schuytgraaf nodig voor AutoMaatje

19 juni 2019AutoMaatje wil uitbreiden in Schuytgraaf

Steeds meer inwoners van Arnhem weten AutoMaatje te vinden. Inmiddels zijn er al ruim 850 ritten geboekt. Dit aantal zal naar alle waarschijnlijkheid nog behoorlijk groeien. Ook vrijwilligers in Schuytgraaf zijn nodig voor AutoMaatje!

Initiatief van ANWB met SWOA

ANWB organiseert dit project samen met SWOA. Sinds september 2018 vervoeren vrijwilligers minder mobiele ‘buurtgenoten’ in Arnhem. Ze doen dat met hun eigen auto. Door AutoMaatje kunnen mensen langer mobiel en actief blijven.

Wat is AutoMaatje?

Het doel van AutoMaatje is om mensen weer deel te laten nemen aan onze maatschappij. Mensen die nu te vaak gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn. Er even uit voor een boodschap of bezoek is niet voor iedereen mogelijk. Naar de huisarts of fysiotherapeut evenmin. Door AutoMaatje kan iemand ook vaker naar bijvoorbeeld een partner in een verzorgingshuis gaan. AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden voor leuke dingen als een bezoekje, of een boodschap. Dat is al mogelijk voor een soort van onkostenvergoeding

Waaraan moet een chauffeur voldoen?

De chauffeurs van AutoMaatje hebben een dankbare taak. Ze helpen namelijk mensen hun huis uit te komen. Ze krijgen daarnaast een onkosten vergoeding van € 0,30 per kilometer. Van zo’n chauffeur wordt ook wel het één en ander verwacht. Hij of zij moet:
  • In het bezit zijn van een rijbewijs
  • Een eigen auto hebben
  • Sociaal vaardig en behulpzaam zijn
  • Betrouwbaar zijn en zijn/haar afspraken nakomen

Contact via SWOA

Mensen die ook vrijwilliger/chauffeur willen worden voor AutoMaatje kunnen zich aanmelden. Ze kunnen contact opnemen met Marjon van Baars via automaatje@swoa.nl


Locatie

SWOA
Kazerneplein 2
6822 ET Arnhem

026-3272266

https://swoa.nl/ik-wil/iets-doen/automaatje/

automaatje@swoa.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen