Vraag de energietoeslag aan als je een laag inkomen hebt

21 juni 2022De prijzen voor energie (gas en elektriciteit) zijn hoger geworden. Voor steeds meer Arnhemmers is het moeilijk om de energierekening te betalen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen een eenmalige vergoeding van € 800,-. Dit heet de energietoeslag.

Extra geld om energiekosten te betalen

De gemeente Arnhem heeft afgelopen week de inwoners met een bijstandsuitkering of een Gelrepas een brief gestuurd met meer informatie over het uitbetalen van de energietoeslag. Heb je een laag inkomen, maar geen brief ontvangen? En denk je recht te hebben op de energietoeslag? Bijvoorbeeld omdat je te weinig verdient met werken. Kijk dan op op de website van gemeente Arnhem naar de voorwaarden voor de energietoeslag. Of je de energietoeslag ontvangt hangt af van jouw inkomen en woonsituatie.

Aanvragen kan t/m 31 december 2022

Via deze link vind je het aanvraagformulier. Heb je geen internet? Bel dan met de Klantenservice van de gemeente op telefoonnummer 0800 – 1809. Dan ontvang je het aanvraagformulier via de post.

Kom je in de problemen door een hoge energierekening?

Zoek op tijd hulp, dat geeft rust. In Arnhem zijn verschillende plekken waar je gratis hulp kunt krijgen bij geldproblemen of schulden. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Arnhem of bel naar 0800 – 1809. Wil je besparen op jouw energierekening? Vraag gratis een energiecoach aan voor bespaartips en advies aan huis via deze link.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen