Voorrangssituatie van rotonde Metamorfosenallee-Marasingel is gewijzigd

8 mei 2023Vanuit het oogpunt om de rotonde Metamorfosenallee-Marasingel veiliger en overzichtelijker te maken is deze aangepast. Verkeersdeelnemers daarom opgelet.

Wat zijn de veranderingen

De wijzigingen zijn als volgt. De fiets- en voetgangersoversteek liggen nu verder af van de rotonde. Een heel belangrijk verschil is dat fietsers en voetgangers nu voorrang hebben in tegenstelling tot voorheen. De bedoeling hiervan is dat de situatie duidelijker is voor alle verkeersdeelnemers.

Aanleiding van de aanpassing

De gebruikers van de fiets- en voetgangersoversteek op de rotonde “Metamorfosenallee – Marasingel” beschouwden over het algemeen de rotonde als gevaarlijk. Velen gaven bij de gemeente aan dat de situatie voor voetgangers en fietsers onveilig was. Door bijvoorbeeld de komst van een school werd de rotonde veel intensiever gebruikt. Van het oorspronkelijke doel van de rotonde werd daardoor afgeweken. Daarnaast reden veel auto’s vaak hard door.

Extra aandacht

De gemeente Arnhem heeft voornamelijk gedurende de meivakantie de rotonde aangepast. Verschillende groepen hebben hieraan meegewerkt. De nieuwe regels en verkeerssituatie zijn reeds in werking gesteld. Een nieuwe verkeersituatie vraagt extra aandacht van verkeersdeelnemers, daarom vragen we jullie extra op te letten. Wellicht kunnen jullie anderen ook erop attenderen en met eventuele kinderen de situatie doornemen of oefenen. Beweeg je veilig in het verkeer, overal en altijd.

 

 


Locatie

Metamorfosenallee / Marasingel
Schuytgraaf
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen