Voetbalvereniging Arnhemse Boys houdt inzamelingsactie voor voetballende kinderen in Oeganda.

15 september 2019Voetbalvereniging Arnhemse Boys Schuytgraaf heeft een oproep gedaan om voetbalspullen in te leveren in de sportkantine. Er is namelijk een inzamelingsactie opgestart om kinderen in Oeganda te laten voetballen. Denk bijvoorbeeld aan voetbalschoenen, voetbalshirts, broekjes of een trainingsjack. Zolang het maar spullen zijn die nog een tweede leven aan kunnen. De vereniging wil de ingebrachte spullen bovendien nog eens aanvullen met bijvoorbeeld hesjes of voetballen.

Teruggeven aan Oeganda

Een speler van het eerste elftal, Ainembabazi Gift Isaiah, is zelf afkomstig uit Oeganda. Hij is enkele jaren geleden gevlucht en uiteindelijk in Nederland terecht gekomen. In Oeganda voetbalde Gift al. In Nederland kwamen hij en landgenoten bij de Arnhemse Boys terecht. Kinderen uit het dorp waar Gift vandaan komt voetballen met een oude afgetrapte bal zonder echte outfits of voetbalvelden. Ze hebben tekort aan alles wat de kinderen hier normaal vinden. De voetballer wil daarom graag iets teruggeven aan zijn voormalige dorp. Daarom zou een goede opbrengst van de actie meer dan welkom zijn.

Inleverdata

Als de voetbalclub geopend is, kunnen de voetbalspullen ingeleverd worden in de voetbalkantine van de Arnhemse Boys. Er staat daar een speciale voor dit goede doel aangewezen ‘collectebak’. Er zijn ook momenten waarop Gift persoonlijk de spullen in ontvangst kan nemen. Dat kan op nog twee momenten: zaterdag 21 of 28 september tussen 10:00 en 12:00 uur in de voetbalkantine.

Succesvol

Tot nu toe lijkt de inzamelingsactie succesvol te zijn. Al heel wat mensen hebben voetbalspullen voor kinderen ingeleverd. Er is echter behoefte aan nog meer voetbalschoenen, -handschoenen, ballen, outfits en andere voetbalaccessoires. Laat de kinderen in dat verre Oeganda ook echt kind kunnen zijn.

 


Locatie

ARNHEMSE BOYS SCHUYTGRAAF
Marasingel 251
6846 DX Arnhem

026 – 379 95 04

https://www.arnhemseboys.nl/

info@arnhemseboys.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen