Vierkrant 10 jaar, viert dit tijdens Wijkfeest

24 augustus 2019De afgelopen dagen is de omgeving van het winkelcentrum mysterieus opgefleurd met tienen. Er werd flink gespeculeerd op social media en op straat. Het kwam niet van de mensen van het horecapaviljoen en het heeft ook niets te maken met de tennisvereniging. Vierkrant inSchuytgraaf bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt vandaag gevierd, tijdens het Wijkfeest bij winkelcentrum Schuytgraaf.

Redactie Vierkrant

De redactie wilde graag iets doen voor de wijk en kwamen al brainstormend op deze ludieke acties. ‘Acties met een knipoog,’ vertelt Dennis Kramer van de redactie. De redactie vindt dat de omgeving van het winkelcentrum wel wat opgefleurd kon worden en kleurden daarom (met ecologisch verantwoord stoepkrijt) het winkelcentrum met kleurige tienen en versierde de heuvel bij het archeologisch park met bloemen in de vorm van een tien. ‘De acties hebben wij later op de avonden uitgevoerd. Reacties hoorden we de volgende ochtenden op straat en op social media. Erg leuk om te zien dat dit soort acties zoveel reacties oplevert’. Ook wilde de redactie met de acties wat extra aandacht voor het wijkfeest dat de wijkvereniging deze dag organiseert.

Wie jarig is trakteert

De redactie organiseerde dit jaar weer een taartenbakwedstrijd voor het goede doel KiKa. ‘In het begin kregen we weinig aanmeldingen, maar uiteindelijk stonden wij blij verrast te kijken met 13 deelnemende taarten,’ verteld Dennis Kramer. De taarten worden na de jurering in puntjes verkocht aan het publiek. ‘Vanwege het warme weer hebben we nog maatregelen moeten treffen,’ vertelt Dennis Kramer. ‘We hebben speciale koeling gehuurd om de taarten koel te houden. Met dit weer bederft het anders veel te snel.’ De redactie laat weten dat de kosten voor de koeling niet ten kosten gaan van de opbrengst voor KiKa.

Naast de taartenbakwedstrijd trakteert de redactie bezoekers ook op een mini gebakje. ‘Wie jarig is trakteert,’ zegt Dennis Kramer met een schaal gebakjes in de hand. ‘en jarigen krijgen ook altijd cadeaus. Wij vragen de bezoekers om ons in plaats van een cadeau, een donatie aan KiKa te geven’.


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen