Herdenking Wiltshire van 7 oktober zonder publiek

3 oktober 2020Door de gewijzigde Corona maatregelen vindt de herdenking bij het Wiltshire monument op woensdag 7 oktober a.s. om 10.30 uur in sobere, aangepaste vorm plaats in zeer klein gezelschap. In tegenstelling tot de eerder georganiseerde bijeenkomst. Helaas kan slechts een selecte groep daarbij aanwezig zijn.

Alternatief herdenken

Met pijn in hun hart moeten de organisatoren je vragen op je eigen wijze stil te staan bij wat er in Schuytgraaf begin oktober 1944 heeft plaats gevonden. We vragen je vriendelijk ondanks de uitnodiging niet op deze dag en tijd naar het monument te komen. Op elk ander moment van de dag of week ben je van harte welkom bij het monument om te herdenken.

Oktober 1944

Het 4e en 5e bataljon van het Wiltshire regiment kwam in gevecht op het gebied van Schuytgraaf.  Op de plek waar boerderij De Laar stond, de huidige Buitenplaats, werden hevige gevechten geleverd. Daarom is daar dan ook het Wiltshire monument geplaatst.

De jaarlijkse herdenking

De werkgroep Wiltshire monument organiseert een jaarlijkse herdenkingsdienst op de eerste woensdag van oktober. Ze onderhoudt daarvoor het contact met de werkgroep in Engeland, die verbonden is aan het Wiltshire regiment. Tijdens de herdenkingsceremonie is er altijd een afvaardiging van de werkgroep uit Engeland aanwezig. Deze mensen hebben tevens een rol in de ceremonie. Daarnaast worden de scholen en dus de jeugd, bij de herdenkingen betrokken. Dit jaar verloopt het helaas anders.

Beeldmateriaal

De organisatie doet haar uiterste best de herdenking van 7 oktober vast te leggen middels foto’s en/of video. Hier kun je ze naderhand bekijken. Hopelijk kan volgend jaar de herdenking na Covid-19 weer in de ‘oude’ vorm plaatsvinden, Je kunt het dan weer persoonlijk aanschouwen.


Locatie

Wiltshiremonument
Marasingel
Arnhem

https://www.facebook.com/wiltshiremonumentschuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen