Verkleining inwerp-opening ondergrondse container

26 januari 2020In de periode van maart t/m mei 2020 worden in Arnhem alle inwerp-openingen van de ondergrondse restafval containers verkleind. De huidige 60 liter zakken passen na de aanpassing niet meer. In plaats daarvan kunnen er dan alleen nog maar 30 liter zakken in de containers.

Aanpassingen aan de container

De inwerp-opening wordt aan de binnenzijde verkleind. Dit betekent dat de buitenzijde van de ondergrondse container er hetzelfde uit blijft zien. In heel Arnhem worden de containers aangepast volgens een schema. Schuytgraaf is onder voorbehoud in de week van 23 t/m 29 april aan de beurt. Op de afvalcontainers wordt ongeveer drie weken voor de ‘daadwerkelijke’ verandering aangegeven wanneer dit precies plaatsvindt.

Betalen per afvalzak

Vanaf 1 juli 202o gaat men daadwerkelijk betalen per zak afval. Er was eerder aangegeven dat voor de huidige afvalzakken van 60 liter € 1,60 per zak betaald zou moeten worden. Dit plan is echter gewijzigd. De kosten per zak afval gaan per 1 juli van de beoogde € 1,60 naar € 0,80, omdat de zakken dus nog maar half zo groot worden. Dit zou voordelig zijn voor mensen die minder afval hebben volgens de gemeente Arnhem.

Opbouw afvalheffing

Door de wijzigingen komen er twee perioden van aanslag in dit jaar. In de afvalstoffenheffingsperiode van 1 januari t/m 30 juni 2020 is er één vast tarief. Voor éénpersoonshuishoudens is dat € 99,72 en voor meerpersoonshuishoudens € 134,88. De periode van 1 juli t/m 31 december bestaat uit twee tarieven. Allereerst een vast bedrag voor alle huishoudens van € 81,30. Daarnaast is er een variabel tarief van € 0,80 per afvalzak. Door de registratie op basis van de afvalpas wordt het totaal ingeleverde zakken bepaald. Dat aantal per € 0,80 wordt verrekend na die periode.

Meer informatie

Op deze website onder ‘actueel’ kunt u meer informatie vinden over de planning van de aanpassingen aan de ondergrondse containers. Niet alleen Schuytgraaf staat daar vermeld, maar ook de overige wijken.

illustratie: gemeente Arnhem


Locatie

Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen