Verkeersregelaars stoppen wegens ongepast gedrag ouders

1 september 2019De verkeersregelaars van Van Amerongen stoppen met het regelen van het verkeer rond MFC De Salamander. De afgelopen week hebben meerdere incidenten plaatsgevonden waarbij ouders ongepast gedrag vertoonden.

MFC De Salamander

De verkeersregelaars zijn ingezet vanwege de bouwwerkzaamheden aan MFC De Salamander. Het gebouw wordt permanent uitgebreid met vijf extra lokalen. Omdat de bouwwerkzaamheden ook plaats vinden tijdens de haal- en breng momenten, heeft de gemeente het bedrijf Van Amerongen Facilitair ingehuurd om het verkeer te regelen. De verkeersregelaars hebben de opdracht om onder meer gevaarlijke situaties voor de kinderen te voorkomen.

Wijkagent

Begin vorige week zijn de verkeersregelaars begonnen met het regelen van het verkeer. Helaas bleek al snel dat niet alle ouders respectvol met deze situatie om kunnen gaan. Na een paar dagen hebben de directies van De Arabesk en De Schatgraaf de ouders opgeroepen om de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen. Ook de wijkagent en handhavers van de gemeente moesten worden ingezet om de verkeersregelaars te ondersteunen.

Onacceptabel

‘Helaas hebben zich de dagen daarna wederom incidenten met ongepast gedrag voorgedaan, waardoor Van Amerongen de opdracht heeft teruggeven aan de gemeente,’ laten de directies van de twee scholen vanmiddag weten aan de ouders. Maandag zullen er dan ook geen verkeersregelaars aanwezig zijn. ‘Net als Van Amerongen zijn wij van mening dat dit gedrag onacceptabel is,’ besluiten de directies hun bericht aan de ouders.


eerder:


Locatie

MFC De Salamander
Meikers 3


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen