Verdachten van woninginbraak aangehouden na achtervolging

22 juli 2021Gister heeft de politie in Elst twee dames aangehouden die worden verdacht van woninginbraak. Een bewoner die in een van de buurtgroepen zit herkende de vrouwen in Elst en schakelde de politie in.

 

Verdachte situatie

De twee vrouwen kwamen voor het eerst in beeld in Schuytgraaf. Zij hadden opvallend veel interesse voor de woningen op de Scheepvaart. Hiervan is melding gemaakt bij de politie, die daarna zijn komen kijken. Helaas waren de vrouwen al vertrokken. Het signalement van de verdachten waren via de buurtapps verspreid en verzocht om bij het aantreffen van de vrouwen de politie te bellen.

 

Achtervolging

De vrouwen waren al niet meer in Schuytgraaf. Uiteindelijk werden ze gezien in Elst door een iemand die het signalement uit een buurtgroep in Schuytgraaf had gezien. De persoon maakte hiervan een melding. De politie uit Elst gingen ter plaatse en troffen de vrouwen al rijdend aan.  Zij gaven de vrouwen een stopteken, waarna de auto ervandoor ging. Tijdens de achtervolging werden er spullen uit de auto van de verdachte gegooid. De verdachte en de politie zijn uiteindelijk gecrasht, waarna beide verdachten konden worden aangehouden. Ze worden verdacht van woninginbraak.

 

Buurtapps

Uiteindelijk is er in Schuytgraaf niet ingebroken. “Zonder het delen in de app en ook het uitlezen van de app door de overige inwoners waren deze verdachten van een woninginbraak waarschijnlijk niet aangehouden”, schrijft de politie.

Wil jij ook deel uitmaken van een Whatsapp Buurtpreventie groep (WABP)? Meld je dan aan via deze link.


Locatie

Scheepvaart
6846 LH Arnhem
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen