Verborgen schatten gevonden bij opgravingen Bolderbuurt

26 augustus 2019Bij archeologisch onderzoek ter voorbereiding op de bouw van Bolderbuurt zijn verborgen schatten uit het verleden gevonden.

Eeuwenoude sieraden en materiaal WOII

Tijdens archeologisch onderzoek in 1998 en 2007 zijn al eerder resten gevonden die aantonen dat Schuytgraaf is gebouwd op oud Romeins grondgebied. Het gebied waar Bolderbuurt zal verrijzen is destijds niet meegenomen in dit onderzoek. Daarom is besloten om vóór de bouw van Bolderbuurt eerst nog een voormalige sloot op te graven. Dit is niet zonder succes geweest.

De Gelderlander maakte al eerder melding van vondsten uit de ijzertijd en de Romeinse tijd. Maar er is ook materiaal uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Naast veel granaatscherven, is er een embleem met twee bijbehorende sterren van een Poolse baret aangetroffen. Allemaal stille ooggetuigen van de Slag om Arnhem.

Het Schuytgraafboek

De verslaglegging van het archeologisch onderzoek van de velden die nu de diverse deelwijken vormen in Schuytgraaf, zijn vastgelegd in ” Het Schuytgraafboek”. Het boek zal op 12 september a.s. door de gemeente worden overhandigd aan de Wethouder van Schuytgraaf, Ronald Paping. Dit zal gebeuren tijdens het congres “Strijdigheden” dat mede wordt georganiseerd door de gemeente Arnhem. Het congres gaat over conflictarcheologie en aangezien sporen uit WO2 veelvuldig zijn aangetroffen in Schuytgraaf is dit een mooie gelegenheid voor het presenteren van ” Het Schuytgraafboek”.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen